• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Billing kostede 125 millioner: Jeg blev ikke behandlet som en ung spiller mere

Foto: Getty Images

Med en stor pris kommer et stort ansvar. Philip Billing mærkede, at han gik fra lovende spiller til ledende skikkelse, da Bournemouth købte ham fra Huddersfield Town.

Af Anders Dehn

Philip Billing var teenager, da han kom til Huddersfield Town, og derfor gik han gennem klubbens ungdomsarbejde. Så selv om han var 23 år, da han forlod klubben, blev han stadig set som en af Huddersfield egne unge spillere. Men det forandrede sig, da han kom til Bournemouth for et år siden, fortæller han til Ugeavisen Esbjerg.

I sommeren 2019 købte Bournemouth Billing, da Huddersfield rykkede ud af Premier League. Prisen var ifølge BBC på godt 125 millioner kroner. Med sådan et prisskilt var hans dage som talent forbi.

Læs også:Har igen forsøgt at overtale Billing til landsholdsskifte: Jeg føler mig dansk

- Det var jo ikke et småbeløb. Jeg blev ikke behandlet som en ung spiller mere, nu var jeg en, klubben havde købt, og der var forventninger om, at jeg skulle hjælpe og forbedre holdet. Det kan man godt mærke, fortæller Philip Billing til Ugeavisen Esbjerg.

- I Huddersfield var jeg en ung spiller med potentiale, men nu var der forventninger til, at jeg præsterede hver kamp. Jeg skulle være en af lederne. Det var en udfordring, og jeg synes, jeg tog den meget godt op, for jeg har spillet en fornuftig sæson, selvom det endte med nedrykning.

Læs også:Danskerens vilde skifte: Fra gymnasiefester til Premier League

Billing endte ganske rigtigt med at rykke ned for anden sæson i streg. Han siger, at han endnu ikke ved, om han følger med Bournemouth ned i den andenbedste række i England.

Den danske midtbanemand var 16 år, da han skiftede hjembyen Esbjerg og Esbjerg fB ud med Huddersfield. Siden tog han turen op gennem ungdomsrækkerne og var med til at spille klubben op i Premier League i 2017.

Læs også:Nigeriansk landstræner: Billings agent foreslog nationalitetsskifte

Læs også:Billing har snakket med Hjulmand: Der kommer til at ske store ting

Læs også:Vestergaard og Højbjerg slog Billing i meget livligt danskeropgør

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus