• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Dansk talent i Brentford: Mærkelig følelse at miste træneren

Dansk talent i Brentford: Mærkelig følelse at miste træneren
Foto: Brentford

Danskerklubben Brentford FC skal have ny træner. Dean Smith er blevet håndplukket af Aston Villa, og det er ifølge danske Mads Bech Sørensen en lidt underlig følelse at skulle have ny træner.

Af Kenneth Jensen

Da spillerne i Brentford mødte ind torsdag morgen var alt ikke, som det plejer at være.

Spillerne er stadig de samme, ledelsen er stadig den samme, og alle idéerne i klubben er der stadig. Men på trænerposten var cheftræner Dean Smith der ikke længere til at udføre træningen.

Han er blevet håndplukket af Aston Villa, og det er ventet, at han tager sin tro følgesvend Richard O'Kelly med sig. Det efterlader én mand tilbage af et trænerteam på tre folk. Han er dansk og hedder Thomas Frank.

- Det var mærkeligt i går, da vi fik nyheden (om Dean Smiths skifte, red.). Det at miste træneren midt i en sæson er en underlig følelse - også fordi vi har fået en ganske udmærket start. Nu bliver det spændende at se, hvem der skal stå i spidsen for holdet, siger det danske Brentford-talent Mads Bech Sørensen til tipsbladet.dk.

Bech Sørensen er skadet for tiden, så han var ikke på træningsbanen, da den tidligere Brøndby-træner Thomas Frank tog sig af træningen i London-klubben tidligere i dag. Selv om to tredjedele af den normale trænerstab ikke var til stede, var det alligevel lidt af en normal dag i klubben.

For Thomas Frank har taget sig af træningen så mange gange før, siden han i 2016 blev ansat i klubben. Han er "klubbens mand". Han er træneren, som Rasmus Ankersen pegede på, fordi han ville have en træner i klubben, der kunne føre strategien og systemet videre, hvis de to andre skiftede klub. På den måde har Ankersen, der er sportsdirektør i klubben, og Brentford tænkt langsigtet.

Det er også en af årsagerne til, at Thomas Frank den dag i dag er en ledende kandidat til trænerjobbet i London-klubben. Skulle det blive Frank, der får jobbet, tror Mads Bech Sørensen, der kender den tidligere U-landstræner særdeles godt, at han er klar.

- Det vil jeg bestemt tro, siger Mads Bech Sørensen på spørgsmålet, om han mener, Thomas Frank er klar til et sådan job. Bech Sørensen fortæller dog, at han ikke ved noget om, hvem der bliver den kommende træner.

Talentet, der blev hentet for et par år siden i AC Horsens, fortæller, at han er glad for, at Thomas Frank er i klubben, fordi det giver mulighed for kontinuitet på holdet, selv om chefen er smuttet.

- Vi skal fortsætte med den måde, det har kørt på. Med spillestilen og setuppet. Det er da dejligt, at der stadig er nogen i klubben, der ved, hvad den står for, siger Mads Bech Sørensen.

Det er der altså i Thomas Frank, og så er spørgsmålet, om Frank også skal være cheftræner i klubben. Det spørgsmål kan Mads Bech Sørensen af gode grunde ikke svare på.

Superliga

Mere Superliga

Fokus