• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Dansker indsat som direktør i Premier League-klub

Foto: Getty Images

Der bliver nu rykket lidt rundt i Southampton.

Af Oliver Okstrøm

Premier League-nedrykkerne fra Southampton kan se fremt til ændringer på ledelsesgangene. Ejerne Sport Republic som ejer, hvor danske Rasmus Ankersen er direktør, har nu indsat danske Henrik Kraft som direktør.

Det oplyser klubben på dens hjemmeside.

I forvejen er Kraft formand for bestyrelsen i både St Mary's Football Group og Southampton FC, og han vil nu midlertidigt overtage rollen som direktør i klubben også, indtil der er fundet en ny. Han er også en del af ejerkredsen.

Derudover vil Rasmus Ankersen føre tilsyn med fodboldstrategien i Southampton, lyder det i meldingen om ændringerne.

Dermed er det slut med Martin Semmens som direktør for det hele i klubben, som han har været siden 2019, ligesom han siden 2017 har været medlem af bestyrelsen hos syd-englænderne, der nu kan se frem til en sæson i Championship-rækken.

Sport Republic-formand Dragan Šolak er desuden udset at få en større rolle i at følge klubbens aktiviteter og yde støtte til ledelsen.

Southampton har endvidere hentet Andy Young ind, som tidligere har været finansdirektør i City Football Group, som blandt andet har Champions League-finalisterne og de nykårede engelske mestre Manchester City under sig. Young vil blive såkaldt "Independent Director", og vil være formand for deres revisionsudvalg.

Det er ikke længe siden, at der har været stor kritik af dansker-douen i Southampton. Læs mere om det her.