• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Engelske legender er bekymrede for Højlund

Foto: Getty Images

To af engelsk fodbolds største legender spår Rasmus Højlund en lys fremtid, men de frygter samtidig, at presset kan blive for stort for den 20-årige dansker.

Af Lars Gram-Hanssen

Rasmus Højlund indledte sin Manchester United-karriere med tre nederlag i træk, inden den danske angriber lørdag kunne fejre sin første sejr, da 'De Røde Djævle' slog Burnley med 1-0. 

Højlund fik indledt sin målkonto i 4-3-nederlaget til Bayern München i sidste uge, og den 20-årige dansker har allerede formået at imponere nogle af de største angriberlegender i engelsk fodbold. 

I podcasten The Rest Is Football spår Gary Lineker en lys fremtid for Rasmus Højlund, omend den tidligere Barcelona-angriber også er nervøs på danskerens vegne. 

- Jeg så ham i weekenden, og jeg kunne godt lide nogle af hans bevægelsesmønstre, og det faktum, at han angreb de frie rum i feltet. I mine øjne fremstår han som en spiller, der kommer til at score mål. Men det er et stort pres på en ung mands skuldre, lyder det fra Gary Lineker i podcasten. 

Også Alan Shearer, der er den mest scorende spiller i Premier Leagues historie, er en smule bekymret over det pres, der er på Rasmus Højlund. 

- Der er et stort pres på enhver spiller, der tager til den fodboldklub. Og i endnu højere grad, når tingene ikke går godt for holdet. Han kom dertil med en skade og kunne ikke gå direkte ind på holdet. Men jeg er enig med dig, jeg kunne godt lide hans bevægelighed, energi og entusiasme. Der er utvivlsomt meget mere i vente fra ham, siger Shearer. 

Den tidligere Newcastle-bomber krydser fingre for, at Rasmus Højlund ikke bliver trukket ned af de problemer, der hænger over Manchester United i øjeblikket. 

- Jeg håber, at han får lov til at vise det. Jeg håber, at han ikke kommer til at drukne i presset, i forhold til hvad der foregår i Manchester United. Tingene er, som de er, i øjeblikket, hvilket ikke er hans fejl, siger Shearer. 

- Jeg håber bare, at han får lov til at blomstre og til at vise sine evner og score mål. Jeg kan godt lide det, jeg har set fra ham i de par kampe, jeg har set. Men det bliver hårdt, for det går ikke godt i Manchester United.  

Rasmus Højlund kan komme i aktion igen lørdag eftermiddag, hvor Manchester United tager imod Crystal Palace i Premier League.