Video : Tipsbladet
Premier League

Engelske legender revser Jota: Jeg fatter det ikke

Diogo Jota er kommet i skarp modvind blandt nogle af de største engelske fodboldstemmer efter sin aktion mod Newcastle.

Der var meget at smile over for Liverpool, da man mandag aften blæste Newcastle ud af Anfield med en 4-2-sejr, som egentlig burde have været langt større.

Det er dog ikke alle i den røde del af Merseyside, som høster pluspoint i den engelske fodbolddebat. For Diogo Jota har fået en del kritik, efter han anskaffede sig det straffespark i slutningen af kampen, som Mohamed Salah udnyttede til 4-2. 

Her blev Diogo Jota spillet dybt, afdriblede Newcastle-målmand Martin Dubravka og faldt så til jorden, selv om målet var tomt. TV-billederne viste tydeligt, at kontakten var reel fra målmanden, omend den ikke var særlig stor. Til gengæld forstod flere prominente engelske eksperter ikke, hvorfor Jota ikke blev på benene og sendte bolden ind i det tomme net. 

Arsenal-legenden Ian Wright røg til tasterne på X, hvor han gav udtryk for sin overraskelse. 

- Vil hellere smide sig og få et straffespark end at score i tomt net! Nu har jeg set det hele, skrev Wright. Et opslag, som Alan Shearer ikke længe efter kommenterede med to ord: 

- F***ing pinligt, var Shearers kortfattede dom på det sociale medie.

Efter kampen blev episoden også taget op i Sky Sport-studiet, hvor Liverpool-koryfæet Jamie Carragher heller ikke kunne tro sine egne øjne. 

- Han behøver slet ikke smide sig. Bare bliv ved. Der er den mindste kontakt, men det behøver ikke at vælte ham. Bolden ligger lige til, at han bare kan score med sit venstreben. Han røg ned alt for let. Er der kontakt? Ikke vildt meget faktisk. 

- Der er måske den mindste kontakt, men jeg kan ikke tro, at en spiller vil smide sig, når han bare kan score i tomt mål. Jeg kan slet ikke fatte det, siger Carragher.

Se den kontroversielle episode i afspilleren over artiklen.