Video : Tipsbladet
Premier League

Eriksen er utilfreds med situationen i United

Christian Eriksen slår fast, at han selvfølgelig ikke er tilfreds med situationen i Manchester United.

HELSINGØR (Tipsbladet): - Jeg har det super. Jeg har lidt mere energi end normalt, men det er fordi, man spiller lidt færre kampe.

Sådan indledte Christian Eriksen snakken, da han tirsdag formiddag blev stillet til rådighed for pressen i landsholdslejren i Helsingør.

Eriksen var ikke i tvivl om, hvad det ville komme til at handle om.

Situationen i Manchester United er ikke holdbar.

Siden årsskiftet har Eriksen kun spillet sammenlagt 95 minutters Premier League-fodbold, og han har måtte se mange kampe ude fra bænken.

Spilletiden, eller mangel på samme, er Eriksen selvfølgelig ikke tilfreds med, og det har han også fortalt træner Erik ten Hag.

- Jeg har selv udtalt tidligere, at jeg ikke er tilfreds med ikke at spille, men det er ikke noget, jeg ligger søvnløs over. Holdet præsterer, og så må jeg respektere den rolle, du har ved siden af. For mit vedkommende har det været at arbejde hårdt og fokusere på at være frisk til hver kamp, og det er jeg. Det er nemmere nu at acceptere min rolle, end det havde været før, siger Eriksen, der også har talt med chefen:

- Jeg har haft en samtale med Erik (ten Hag, red.) om, at jeg selvfølgelig er utilfreds med situationen, og at jeg gerne vil spille så meget som muligt, men at jeg er til rådighed og skal være til rådighed for holdet, hvilket jeg er og altid vil være.

- Han sagde, det var det hold, han havde valgt, og Kobbie (Mainoo, red.) gør det godt, og resten af midten gør det også godt, så der er kamp om pladserne, hvilket er forventeligt, når man spiller i en topklub. Der er stor konkurrence på holdet, fortæller Christian Eriksen.

Selvom Eriksens søvn ikke bliver forstyrret over den manglende spilletid, så er det noget, der godt kan give panderynker på den lange bane.

- Selvfølgelig kan man godt være bekymret på den lange bane, for jeg vil gerne spille så meget som muligt. Man gider selvfølgelig ikke sidde på bænken altid. Den tilgang har jeg ikke til det, men det er ikke noget, der bekymrer mig lige nu.

- Det er tit, når man skifter hold og vinder, så skifter man ikke det vindende hold, og det har jeg respekt for, siger Christian Eriksen.

Eriksen har kontrakt til 2026 i Manchester United.