Foto: Getty Images
Premier League

Fra Newcastle til 2. div: Var ikke min ambition

Elias Sørensen nyder lige nu stor succes med Esbjerg fB i landets tredjebedste række, men stod det til ham selv, kunne han have spillet på en langt større adresse på nuværende tidspunkt. Tipsbladet har talt med EfB-angriberen.

Elias Sørensen havde verden for sine fødder, og der var næsten ikke dét, han ikke kunne opnå. Han var blot 18 år og spillede fodbold i Newcastle, mens mange jævnaldrende måtte nøjes med at spille FIFA med Newcastle hjemme på teenageværelset ved mor og far. 

I Newcastle tørnede han ud for klubbens reserve- og ungdomshold, hvor han bankede den ene kasse ind efter den anden. Det var da også noget af et kulturchok for den unge dansker, at komme til så stor en klub. Det fortæller han til Tipsbladet.

- Det var sindssygt. Kulturen derovre er helt anderledes end herhjemme. Det var en lille dreng fra Nakskov, der kom til England og skulle spille for Newcastle. Vi var inde at se førsteholdets kampe, og der var udsolgt hver uge. De ånder fodbold. Det var helt vildt. 

Ja, selv på U21-landsholdet kunne han ikke lade være med at score mål. Her fik han chancen to gange - og kvitterede med to mål. Ifølge ham selv var det bare et spørgsmål om tid, før han skulle bombe og blomstre på den helt store scene i Premier League for Newcastle. 

Men sådan gik det ikke.

Elias Sørensen havde nemlig også et ønske om at vende hjem til Danmark for at spille seniorfodbold. Da EfB kom ind i billedet, øjnede han derfor sin chance for et gennembrud i den danske Superliga. Vestjyderne havde lige akkurat glippet oprykningen med en tredjeplads i den forgangne sæson, og nu var forventningen, at de ville rykke op i landets bedste række. 

Det gik dog langt fra som præsten prædikede. EfB endte i frit fald under ledelse af Peter Hyballa. I stedet for en oprykning til Superliga blev det til en nedrykning til 2.division. Her er både EfB og Elias Sørensen stadig at finde. Og det ærgrer selvfølgelig hovedpersonen selv, der havde langt højere ambitioner end den danske 2.division. 

- Min ambition var selvfølgelig ikke at spille i 2.division. Jeg regnede med, at jeg skulle spille Superliga-fodbold, da det var et stort ønske for mig at slå igennem i Danmark. Derfor skiftede jeg til EfB. Jeg havde selvfølgelig regnet med at spille på en højere hylde på nuværende tidspunkt, fortæller Elias Sørensen til Tipsbladet. 

Nej, ambitionerne var meget højere dengang. 

- Da jeg spillede i Newcastle, følte jeg selv, at jeg skulle spille på førsteholdet, fordi jeg scorede så mange mål på U23-holdet, og jeg scorede også mål med U21-landsholdet. Det var mit mål dengang, at jeg skulle for Newcastles førstehold.

- Det var helt sindssygt, hvor god han var 
Men i Newcastle fik den nuværende EfB-spiller chancen for at spille sammen med nogle rigtig dygtige fodboldspillere. Her skilte især én spiller sig ud fra mængden med et helt utroligt talent.

- Elliott Anderson. Han var megaung, da jeg var der. Han var oppe at spille med os på U23-holdet, da han kun var 16-17 år. Han var helt voldsom allerede dengang. Når han havde bolden, det var helt sindssygt, hvor god han var. 

I samme ombæring husker Elias Sørensen tilbage på en anden spiller, der ligeledes efterlod et stort indtryk på ham. En spiller, der i dag har drevet det så vidt, at han tidligere på måneden scorede i en gruppespilskamp ved Champions League mod PSG. 

- Jeg spillede også sammen med Sean Longstaff. Han har også altid været god. Han spiller hver uge i Premier League.

Foto: Getty Images. Sean Longstaff har netop scoret til 3-0 mod PSG i Champions League.

Elliott Anderson og Sean Longstaff nåede begge to til Premier League. Men Elias Sørensen må altså tage til takke med en skæbne i Danmarks tredjebedste række.

Men det betyder ikke, at Elias Sørensen er utilfreds med, hvor han er endt. Tværtimod. Han er meget glad i Esbjerg, hvor han i øjeblikket også er topscorer i 2.division. Det kan du læse mere om her:

- Hvis vi rykker op, er der ikke nogen klub, jeg hellere vil spille for i 1.division end EfB. Jeg tænker ikke på næste skridt. Jeg tænker bare på at score mange mål og rykke op med Esbjerg.

EfB fører 2.division med seks point ned til nærmeste forfølger fra Aarhus Fremad. Elias Sørensen er topscorer i rækken med 11 mål.