Helt vild kamp: Everton overlever i Premier League

Everton var bagud 0-2 hjemme mod Crystal Palace, men sejrede 3-2 og reddede sig en ny sæson i Premier League.

Everton klarede skærene og sikrede sig en ny sæson i Englands bedste fodboldrække. Men det holdt hårdt.

Hjemme mod Crystal Palace, der ikke havde noget at spille for, kom Everton bagud 0-2, inden holdet vendte det til en 3-2-sejr i anden halvleg.

Med en spillerunde tilbage af sæson står det dermed klart, at Everton også er at finde i Premier League efter sommerferien.

Med sejren har Everton 39 point, og Leeds under nedrykningsstregen har fire point færre med en kamp tilbage.

Det var en stor lettelse for alle på Goodison Park. Ikke mindst Everton-manager Frank Lampard, der jublede ude på sidelinjen.

Længe så det ud til at blive til en nedtur på eget græs. Crystal Palace kunne spille frit og gjorde det også i første halvleg.

Crystal Palace-angriberen Jean-Philippe Mateta bragte udeholdet foran 1-0 efter 21 minutter.

Angrebskollegaen Jordan Ayew fordoblede føringen ti minutter før pausen, og det så svært ud for Everton.

Men Everton leverede et comeback i anden halvleg, som man ikke har set i hele sæsonen.

Ti minutter inde i anden halvleg reducerede Michael Keane til 1-2, og det skabte tænding hos hjemmeholdet og publikum.

Efter 75 minutter udlignede den brasilianske angriber Richarlison til 2-2 efter en soloaktion inde i feltet.

Ti minutter senere sørgede angriberen Dominic Calvert-Lewin for forløsningen for Everton med målet til 3-2.

Resten af kampen og de syv minutters tillægstid forløb uden flere mål.

Dermed er kampen om at undgå nedrykning nu udelukkende en duel mellem Burnley og Leeds. Norwich og Watford er sikre på at rykke ned.

Burnley spillede torsdag aften 1-1 ude mod Aston Villa og har lige så mange point som Leeds under stregen, men en markant bedre målscore. 20 mål er Burnley bedre end Leeds.

Det betyder reelt, at Leeds i sidste spillerunde skal have flere point end Burnley for at overleve.

I søndagens sidste spillerunde skal Leeds ude møde danskerklubben Brentford, mens Burnley tager imod Newcastle.

I torsdagens tredje og sidste kamp spillede Chelsea 1-1 hjemme mod Leicester, der havde Kasper Schmeichel tilbage mellem stængerne.

Schmeichel stod en god kamp for udeholdet med flere klasseredninger, og han var sågar med i opspillet til James Maddisons 1-0-mål efter seks minutter.

Jannik Vestergaard var ikke med for Leicester, og Chelsea havde ikke Andreas Christensen med til kampen.