• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Hylder Arsenal-stjerne: Et ekko af van Dijk

Foto: Getty Images

Jamie Carragher sender store ord afsted mod forsvarsspilleren, som kan komme helt op på højeste hylde.

Af Jacob Quvang

Det tog nogle år, men nu er William Saliba endelig i gang med sit helt store gennembrud i Arsenal-trøjen. 

Den kun 21-årige franskmand har spillet en række fremragende kampe i denne sæson, hvor han har en stor ære af, at Arsenal topper Premier League-tabellen efter otte kampe. 

Jamie Carragher er den seneste ekspert, som har stillet sig i kø for at rose midtstopperen, og det er ikke en lille ros, som han kommer med. Faktisk går han så langt som at sammenligne Saliba med Virgil van Dijk. Det gør han i sin klumme for The Telegraph

- Saliba er en moderne midterforsvar, der minder om van Dijk. Han er hurtig nok til at håndtere de hurtigste angribere, stærk nok i luften til at kæmpe mod store angribere, og god nok på bolden til at sørge for at hans hold kan spille den op bagfra, skriver Jamie Carragher og fortsætter:

- Ja, det er tidlige dage, og Saliba har stadig lang vej op til at matche van Dijks langsigtede betydning for Liverpool, men han har haft en lynhurtig indflydelse på at vende en rystende defensiv til nu at blive en struktureret en. 

- Det er et ekko af van Dijks første måneder på Anfield, skriver han og henviser til Liverpools transformation, da Virgil van Dijk blev købt i januar 2019. Her blev Liverpool-forsvaret med ét langt stærkere, og det er disse samme tegn, som Carragher nu ser hos Arsenal. 

De to spillere kommer sandsynligvis til at spille mod hinanden, når Arsenal tager imod netop Liverpool på søndag.