• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

Laudrup med sjov Pep-historie: Cruyff var rasende

Foto: Getty Images

Pep Guardiola var ikke altid så tosset med at spille med begge ben.

Af Oliver Okstrøm

Michael Laudrup spillede i sin aktive karriere blandt andet sammen med Manchester City-manager Pep Guardiola. Det gjorde han i FC Barcelona, hvor spanieren fungerede som en sikker spilfordeler på midten.

Dengang var det med den nu afdøde, hollandske legende Johan Cruyff som cheftræner, og han havde ret klare krav til, hvordan man skulle spille fodbold. Det fortæller Laudrup om i et interview med Daily Mail.

- Jeg husker Cruyff råbe under øvelserne, fordi Pep er højrefodet. Han kan godt spille med venstre, men lad os være ærlige. Det er ikke fantastisk, lyder det fra danskeren med et stort smil, som tilføjer:

- Vi spillede meget med to berøringer. Stop den med venstre, og spil den med højre. Intet problem. Og så skulle man gøre det omvendt, forklarer Michael Laudrup.

Der var dog ofte problemer med, hvordan Guardiola udførte de øvelser til træning.

- Til at starte med stoppede han den med højre. Men så åbnede han kroppen og spillede den med højre også. Cruyff var rasende og råbte 'Pep! Pep! To fødder!'. Næste gang, du interviewer ham, så hils fra Michael, og sig, at han skal spille med to fødder, siger Laudrup.

Laudrup kom til Barcelona i 1989, og Guardiola blev året efter rykket op i førsteholdstruppen, hvor de spillede sammen frem til 1994, hvorefter Michael Laudrup skiftede til Real Madrid.

Tidligere har den danske landsholdslegende oplevet mange succeser som spiller og træner, men det er et lidt uventet sted, at den største skete for ham. Det fortæller han om her.