Foto: Getty Images
Premier League

Laudrup uenig med Højlund: Det er ikke ligegyldigt

Michael Laudrup er ikke enig i Rasmus Højlunds vurdering af, at det er ligegyldigt, om han scorer i Champions League eller i Premier League.

Rasmus Højlund har fået en lidt speciel start på sin Manchester United-karriere, idet den danske landsholdsstjerne har været giftig i Champions League, mens målene indtil videre er udeblevet i Premier League. 

I et interview med Viaplay har Rasmus Højlund selv peget på, at det 'i bund og grund er ligegyldigt', om målene kommer i Premier League eller i Champions League.

At fordelingen af målene er ligegyldig er dog ikke en holdning, som deles af Michael Laudrup. Sådan lød det fra den danske legende i Viaplay-studiet onsdag, hvor Manchester United mødte Galatasaray.

- Nej, den er ikke helt ligegyldig. Det er den ikke. For han spiller i Manchester United. Han spiller ikke i en eller anden bundklub, hvor det er fint, hvis du scorer i hver tredje eller fjerde kamp. Han spiller altså i Manchester United.

- Som Preben (Elkjær, red.) siger, så har han haft chancerne, og det synes jeg er positivt. Det ville være værre, hvis han altid lige kom for sent eller ikke er der, når bolden kommer. Det er han jo. Men det er ikke lige meget, hvordan fordelingen er. Så kan man diskutere, om fem mål i det antal kampe (16 kampe, red.), om det så er nok? Men der er tiltro fra træneren, lød det fra Michael Laudrup.  

Ifølge den tidligere Barcelona- og Real Madrid-stjerne må Rasmus Højlund ikke glemme, at der er meget kort snor i en kæmpe klub som Manchester United. 

- Jeg synes, at han er meget sympatisk, det er der ingen tvivl om. Men han skal forstå, at han er i Manchester United. Og det vil sige, at han skal til at score i Premier League. Det er ikke nok, at vi eller andre kan stå efter kamp og sige 'nu kom han til to chancer og han arbejder så hårdt og han er der og det skal nok komme'. Det skal komme.

- For ellers ved man, hvordan kritikken er, og den er bare større i de store klubber. Jeg under ham virkelig at få succes, og det har han jo også haft i Champions League, hvor han jo har været der. Men vi ved også, hvordan det fungerer i de store klubber. Hvis målene ikke kommer, så sidder der nogle ejere og siger 'hey, vi skal altså have en ny'. Og så går man ud og kigger, og så betaler man 500 millioner for en anden spiller.

- Og så siger man 'jamen, så må vi lige prøve ham', og så ser man, om det går. Sådan er det altså bare. Så derfor håber jeg, at han snart får gang i målscoringen - også i Premier League. 

Rasmus Højlund har i Champions League scoret fem mål i fem kampe for Manchester United, mens den 20-årige dansker har spillet ni Premier League-kampe uden at score.