Video : Tipsbladet
Premier League

Legende afslører årsagen til Schmeichel-konflikt

Manchester United-legenden Roy Keane har fortalt mere om, hvorfor han tilbage i 1998 var på kant med Peter Schmeichel i nogle måneder.

Manchester United væltede sig i succes i halvfemserne, men i den stjernespækkede trup var der to bærende profiler, der havde et ganske anstrengt forhold. 

Roy Keane og Peter Schmeichel har tidligere fortalt om deres kontroverser, og i podcasten 'The Overlap' har den irske Manchester United-legende givet lidt yderligere kontekst til, hvornår de to stjerner begyndte at se skævt til hinanden. 

I sommeren 1998 var Manchester United i Skandinavien i deres preseason, hvor 'de røde djævle' blandt andet besejrede Brøndby IF med 6-0 i Parken. 

- Problemet, jeg havde med Peter, opstod efter jeg kom tilbage fra min knæskade, hvor Peter ikke ville give mig anførerbindet tilbage. Det var derfor, at jeg var lidt på kant med Peter i nogle måneder, hvor vi havde vores lille boksekamp, lyder det fra Roy Keane. 

- Jeg havde været knæskadet, og jeg kom tilbage til preseason. Vi var i Skandinavien, og træneren (Sir Alex Ferguson, red.) sagde: 'Peter bærer anførerbindet i preseason, fordi vi er i Skandinavien'. Ikke noget problem. Man skulle tro, at han ville være klar til at give det tilbage til mig. Og da jeg så var kaptajn til Charity Shield, var Peter sur. Jeg kan huske, at træneren var efter ham efter kampen. Han skældte Peter ud.

Roy Keane har tidligere fortalt, at han i 1998 endte i en brutal slåskamp med Peter Schmeichel, hvor ireren nikkede den danske målmand en skalle. Den historie kan du læse HER.