• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Legende ryster på hovedet over Eriksen-beslutning

Foto: Getty Images

Ifølge Paul Scholes var det en helt forkert beslutning af Erik ten Hag at bruge Christian Eriksen som defensiv midtbanespiller mod Manchester City.

Af Lars Gram-Hanssen

Efter en række gode resultater kom Manchester United ned på jorden i søndags, hvor man tabte 6-3 til Manchester City, og efterfølgende var Christian Eriksen en af de spillere, der fik kritik i den engelske presse

Og i forbindelse med dækningen af torsdagens Europa League-opgør mod Omonia Nicosia kiggede man i BT Sport-studiet tilbage på derbyet, hvor Paul Scholes argumenterede for, at Erik ten Hag begik en fejl ved at spille med Christian Eriksen og Scott McTominay på den defensive midtbane. 

- Det var en vanskelig dag. Du spiller ikke bare mod det bedste hold i ligaen, men i verden, og de gik helt galt i byen. Træneren er nødt til at tage noget ansvar for det hold, han valgte. Han satsede på det hold, der havde vundet fire kampe på en overbevisende måde. Han valgte dem igen, og de var åbne, lød det således, ifølge Manchester Evening News, fra Paul Scholes. 

- De viste næsten manglende respekt overfor et stort hold som City, ved at tro, at de kunne spille lige op med dem. Eriksen på den defensive midtbane, når du spiller ude mod Manchester City... Eriksen kan slippe afsted med at spille den rolle mod svagere hold. Når du møder Manchester City, så har du brug for minimum to spillere midt på banen, som rent defensivt kan spille den position perfekt. Det kan Eriksen ikke.

- Vi ved, hvor god han er fremadrettet, og hvor god en pasningsspiller, han er. Men når vi taler om defensive midtbanespillere, og ved, hvordan de spiller positionen perfekt mod Foden, De Bruyne og nogle gange fire-fem andre spillere derinde, så er det vanskeligt. Jeg havde næsten ondt af ham. 

Manchester United ligger nummer seks i Premier League. Næste opgave er på søndag klokken 20, hvor der venter en udekamp mod Everton.