• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Lössl kæmper for spilletid i Everton: Mange tror nok, det er et pengeskifte

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Pengene er en del af det, men Jonas Lössl ville aldrig skifte til Everton, hvis han ikke havde en fornemmelse af, at han kunne lykkes med at komme på holdet i Liverpool-klubben. Også selv om den engelske landsholdskeeper Jordan Pickford er det sikre førstevalg lige nu.

Af Kenneth Jensen

Det var en ny virkelighed, der ramte den danske landsholdsmålmand Jonas Lössl, da han denne sommer skiftede klub.

For efter to år i engelske Huddersfield, hvor den tidligere Mainz-, Guingamp- og FC Midtjylland-målmand var sikker i startopstillingen, er det nu ham, der hver eneste dag til træning skal presse førstevalget i engelske Everton.

Danskeren skiftede denne sommer på en fri transfer fra nedrykkerne Huddersfield og fik en treårig aftale i Everton. Ifølge Ekstra Bladet scorer Lössl en stor løn for at være keeper i Everton, hvor han er konkurrent til førstevalget Jordan Pickford, der også er Englands førstemålmand.

Men selv om Lössl er i en hårdere konkurrence end nogensinde, har han ikke smidt håndklædet i ringen. Tværtimod er motivationen større end nogensinde.

- Selvfølgelig har jeg fået en god pakke for at komme hertil. Familiemæssigt passer det mig godt, og økonomisk passer det mig godt. Det primære er, at jeg kan se nogle perspektiver rent sportsligt. Jeg kan godt forstå, at man udefra set tænker, at det er et pengeskifte. Men jeg var ikke taget hertil, hvis jeg ikke havde en tro på, at jeg kunne lykkes med det. Det vil jeg meget gerne slå fast, siger målmanden til tipsbladet.dk.

Jonas Lössl sad på bænken for Everton i de første par kampe, men har siden siddet ude med den mindre skade. Det var også derfor, han ikke kom med det danske landshold, der netop har spillet to landskampe. Forventningen er, at han er klar til at spille igen i den kommende runde.

Trist afslutning i Huddersfield
30-årige Jonas Lössl spillede i de to foregående sæsoner sammen med Mathias "Zanka" Jørgensen og Philip Billing hos Premier League-klubben Huddersfield. Efter en fantastisk første sæson, hvor klubben noget overraskende reddede sig, endte det i sidste sæson med en nedrykning.

Den nedrykning var forventet af bookmakere, men alligevel blev det et turbulent år, hvor Huddersfield sagde farvel til træner David Wagner og i stedet hentede Jan Siewert ind. Siewert lod ikke til at gøre meget rigtigt i sin tid i Huddersfield.

De tre danskere mere eller mindre indikerede, at de gerne ville prøve noget nyt, da nedrykningen reelt var en realitet, og det faldt ikke i god jord hos træneren samt hos dele af klubbens fans. Danskerne endte deres tid i klubben på tribunen, og værst var det for Philip Billing, der blev udsat for racisme på sociale medier.

Læs også:Landsholdskeeper fik kold klud i hovedet efter VM: Det var en skuffelse

Klubben rykkede ud med et brag og hentede blot 16 point i 38 kampe.

- Det var ikke den måde, jeg håbede det skulle slutte på. Jeg føler, jeg kan se mig selv i spejlet og sige, at jeg gjorde alt, jeg kunne. Der var meget kaos omkring os, så det eneste, man kunne gøre, var at fokusere på at præstere. De spillere, der ikke gjorde det, har jeg ondt af nu, for der kan sgu ikke være noget værre end at tage væk fra klubben og konstatere, at man var dybt medskyldig i det. Selvfølgelig var jeg rent personligt også involveret, for jeg var på banen, men jeg forsøgte helt ærligt alt, jeg kunne. Og det vil jeg gerne tage med videre. 

- Jeg er ked af, at det skulle slutte, som det gjorde, i forhold til, hvor sure fans blev på enkelte spillere, og hvordan vi - mig selv inklusiv - blev hængt ud af nogen fra ledelsen. Den måde, den nye træner kom ind på og lavede tingene om til det værre, var ærgerlig, for vi opnåede virkelig noget i de første halvandet år.

- Det var ingen katastrofe, at vi rykkede ned. Det var, som bookmakerne havde forudsagt. Det ved alle i og omkring Huddersfield også. Var vi rykket ned med et andet udtryk, end vi gjorde, havde det været, hvad det nu var. Men der var desværre lidt frit fald i en periode, og det var ærgerligt, for det skyldte vi ikke nogen. Det skyldte vi ikke os selv, klubben og fansene omkring os. Men i forhold til hvor skylden ligger, vil jeg ikke kun pege på spillerne. Så ligger den lige så meget hos træneren og klubben, siger Jonas Lössl om nedrykningen og afskeden med Huddersfield.

I sommer skrev Lössl altså under med Everton, Billing blev solgt til Bournemouth, og "Zanka" kom til tyrkiske Fenerbahce. Huddersfield har allerede fyret Jan Siewert, og klubben er nu i fare for at dumpe endnu en række ned, da man efter seks runder i den næstbedste række ligger med bare et enkelt point.

Pickford skal presses
Skiftet til Everton kom hurtigt i stand for Jonas Lössl, der tidligt denne sommer blev gjort bekendt med interessen fra den engelske klub. Liverpool-mandskabet er som regel at finde i top 10, og klubben skal gerne ligge i top otte. Ofte er Everton regnet som den største udfordrer til top seks, så det er bestemt ikke en klub uden ambitioner, Jonas Lössl er landet hos.

En del af pakken er, at Jonas Lössl hver eneste dag skal presse den engelske landsholdskeeper Jordan Pickford, så denne også bliver bedre og nogle procenter skarpere.

- Jeg ser det som en stor og fantastisk udfordring. Nu har jeg prøvet at være førstemålmand i nogle år, og jeg synes, at udfordringen her kan udvikle mig på en anden måde og få nogle ting frem. Jeg kan godt lide at tage den her op, men jeg kan også godt se, hvordan det ser ud udefra.

- Man skal dog huske på, at jeg heller ikke tager med landsholdet hver gang for at bukke mig i støvet for Kasper (Schmeichel). Jeg tager med for at vise, at jeg kan være bedre end ham. Det gør man for at presse hinanden. Og man kan sige, at gør jeg det godt, og presser jeg ham til at spille en god kamp, er det positivt for klubben, siger danskeren, der hurtigt vidste, at Everton var det rette, da klubben kom på banen.

Læs også:Store klubber jagter dansk landsholdskeeper: Nogle, jeg kun kan drømme om

- Jeg skulle ikke sælges på Everton, men kiggede selvfølgelig på hele pakken. Jeg ville ikke ende et sted, hvor det ikke passede sammen. Det gør det her, og det passede også familien rigtigt godt. Everton er en af Premier Leagues bedste klubber, og så går jeg til det med åbent sind og tager konkurrencen op. Det er jeg jo hentet ind til, så det går jeg efter. Jeg tror 100 procent på, at jeg kan blive førstemålmand her. Om det er, mens Jordan (Pickford) er her, eller når han er væk, ved jeg ikke. Men jeg tror på det.

Mødet med Everton har indtil videre været meget spændende for danskeren, der oplever, at setuppet omkring holdet er meget større og bedre, end det han hidtil har været vant til.

- Det åbenlyse er, at vi har et fantastisk træningsanlæg, der er en kæmpe stab rundt om holdet og nogle meget professionelle folk omkring holdet. Vi spiller nærmest med i en anden tabel, vi har en helt anden fangruppe, og kravene er meget større. Der er pres på. Der er mange gode spillere her, og jeg snakker ikke kun om tekniske og fysiske færdigheder - det er også deres professionalisme. Alles. Det her miljø kan jeg godt lide at være i - det er fedt at mærke, hvordan folk er dybt professionelle omkring deres ting i en langt højere grad, end jeg har prøvet før, siger danskeren.

Landsholdet er fortsat et tema
Til sommer er der en EM-slutrunde, der forhåbentlig er med dansk deltagelse, og står det til Jonas Lössl, er han også med i slutrunden.

Selv om danskeren nok ikke kommer til at spille så meget den næste tid, fordi Jordan Pickford er førstevalget i Everton, håber han fortsat på at være med på landsholdet. Faren er naturligvis for målmanden, at den manglende spilletid får landstrænerteamet til at se sig om efter en målmand med kampe i handskerne.

- Jeg er taget hertil for at udvikle mig og blive bedre, og jeg kan mærke, at jeg allerede er blevet bedre, end jeg var i Huddersfield. Jeg kan mærke, jeg tager steps. Hvis jeg bliver en bedre målmand, håber jeg, de kan bruge mig på landsholdet, eftersom de kunne bruge mig før. Jeg har ambitioner og forhåbninger om at være med, og jeg er meget ærgerlig over ikke at have været med senest, siger danskeren og slår fast:

- Det vil være fantastisk at få en EM-slutrunde på hjemmbane. Det vil jeg virkelig gerne. Jeg vil gerne repræsentere mit land. Jeg tror, vi kan toppe der som hold, og de spillere, der er på holdet, er så gode og har så store adresser, at det kunne godt blive godt. Det hold, jeg har været en del af i mange år, vil jeg gerne se til ende, og jeg tror, det hele kan nå en spids der, siger målmanden.

Danmark ligger aktuelt nummer to i gruppen og kæmper med både Irland og Schweiz og en af de to billetter til EM. 

Jonas Lössl og Everton ligger aktuelt nummer seks i Premier League, hvor klubben har fået syv point efter fire kampe. Næste opgave for mandskabet er en kamp ude mod Bournemouth og Philip Billing.

Læs også:Landsholdskeeper er tæt på nedrykning: Det er da pissesvært for tiden

Læs også:Lössl foran Huddersfield-afsked: Tager fantastiske minder med videre

Læs også:Jonas Lössl om stort klubskifte: En vildt spændende udfordring

---------------------------

Se Brøndby IF - FC Midtjylland og Randers FC - SønderjyskE på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus