Foto: IMAGO
Premier League

Optakt: Aston Villa - Newcastle

Premier League er tilbage fra endnu en cup-pause, når Aston Villa tirsdag aften byder Newcastle op til dans i den bedste engelske række.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 21.15
Spillested: Villa Park, Birmingham
Dommer: John Brooks
På TV: TV3 MAX

Holdnyt:
Aston Villa:
Aston Villa har været en af Englands største positive overraskelser i denne sæson. Unai Emerys tropper byder sig flot til i en ellers voldsomt konkurrencedygtig Premier League-top, hvor de inden tirsdagens opgør mod Newcastle har sneget sig helt frem på den Champions League givende fjerdeplads.

Det er indtil videre gået over al forventning for hjemmeholdet, som dog er dalet lidt i niveau på det seneste. Det er således kun blevet til én sejr i de seneste fire ligakampe, mens det også kun rakte til 0-0 mod Chelsea i fredagens FA Cup-kamp.

Der er dog god grund til optimisme inden dette opgør. Aston Villa er nemlig virkelig godt kørende hjemme på Villa Park, hvor det er blevet til ni sejre og en enkelt uafgjort i 10 kampe.

Unai Emery må til tirsdagens opgør se bort fra langtidsskadede Buendia og Mings, ligesom Digne, Pau Torres og Ramsey meldes tvivlsomme.

Newcastle:
Efter en flot fjerdeplads i fjor og en knusende 5-1 sejr over netop Aston Villa i sæsonpremieren, var forventningen, at Newcastle for anden sæson i streg skulle lege i den øverste del af Premier League og etablere sig som tophold. Træerne vokser dog ikke lige fluks ind i himlen.

Newcastle har slet ikke indfriet forventningerne indtil videre. Gæsterne har tabt fire ligakampe i streg, og hele seks af de seneste syv. Det efterlader Eddie Howe og co. på en aktuel 10.plads med langt til både nedrykning og europæiske billetter.

En del af forklaringen på Newcastles indtil videre utilfredsstillende sæson, er selvfølgelig de mange fravær, som Howe og co. har døjet med i det sidste lange stykke tid.

Til dette opgør må gæsterne undvære Tonali, Joelinton, Pope, Barnes og Willock, mens der er tvivl om Lascelles og Almiron, som var ukampdygtige til lørdagens FA Cup-kamp mod Fulham.

Karantæner:
Aston Villa: Ingen
Newcastle: Sandro Tonali

Bud på startopstillinger:
Aston Villa (4-4-2): Martinez - Konsa, Carlos, Lenglet, Moreno - Bailey, Luiz, Kamara, McGinn - Diaby, Watkins

Newcastle (4-3-3): Dubravka - Trippier, Schar, Botman, Burn - Longstaff, Guimaraes, Miley - Murphy, Isak, Gordon

Dom:
Der er grobund for et underholdende opgør tirsdag aften mellem Aston Villa og Newcastle. Hjemmeholdet skal finde tilbage på sejrssporet for at holde fast i de øvrige tophold, mens gæsterne, der har langt til både bund og top, kan gå til opgøret med nogenlunde frie tøjler.

Newcastle har værktøjerne til at bide fra sig med en varm Isak i front, men Aston Villa er så godt kørende på hjemmebane, at de bør løbe med sejren i sidste ende. Dommen lyder på en 2-1 sejr til værterne.