• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Paul Scholes i opråb: Højlund har brug for hjælp

Foto: Getty Images

Ifølge Manchester United-legenden Paul Scholes har Rasmus Højlunds holdkammerater i offensiven for travlt med selv at sparke på mål, i stedet for at sætte danskeren i scene.

Af Lars Gram-Hanssen

Rasmus Højlunds første tid i Manchester United har været en blandet omgang, idet danskeren har været knivskarp i Champions League, mens han i Premier League stadig ikke har åbnet målkontoen. 

Ifølge Manchester United-legenden Paul Scholes er det dog Rasmus Højlunds holdkammerater, der primært skal bebrejdes for danskerens manglende scoringer i ligaen. 

- Fernandes er nødt til at spille mere på 10'er-positionen. Han er nødt til at komme tættere på ham (Højlund, red.). Han er nødt til at komme tættere på ham og finde en slags samarbejde, mens presset er på ham. Højlund har kantspillere, som ikke laver indlæg, lyder det fra Paul Scholes i podcasten Webby & O'Neill. 

- I mine øjne ligner Højlund en centerforward, der vil have indlæg. Han har kloge bevægelser, når der kommer indlæg. Mod Luton i lørdags havde han rigtig god bevægelse ved hans chance, hvor han snød modstanderen og fandt pladsen. 

- Men så har du Marcus Rashford, som kun ønsker at trække ind i banen og afslutte. Du har Antony, der spiller engang imellem, og Garnacho. De prøver næsten at være målscorende kantspillere, som i øjeblikket ikke scorer mål. Men de laver heller ingen indlæg. 

Ifølge Paul Scholes virker Rasmus Højlund dog til at være en spiller, der kan drive det vidt. 

- Han er en stor stærk fyr med fart. I mine øjne ser han ud til at have alt, der skal til, for at blive en topangriber. Jeg synes, at han har bevægelsen til det.

- Han brændte en rigtig god chance i lørdags. Den kom i en lidt akavet position for ham, men hvis du er i en periode, hvor tingene går din vej, så ryger sådan en bold ind, siger Scholes. 

Rasmus Højlund har i Champions League scoret fem mål i fire kampe for Manchester United.