Video : Tipsbladet
Premier League

''Helt surrealistisk for mig at spille med ham!”

Tipsbladet har besøgt Rasmus Højlund i England til en snak om en vild første sæson i mægtige Manchester United, hysteriet uden for banen, forholdet til Christian Eriksen og guldkampen i Superligaen, som han følger med spænding.

MANCHESTER (Tipsbladet): Hvis man har en aftale med en Premier League-klub klokken 12.00, er man heldig, hvis man når hjem til aftensmaden.

Tipsbladets udsendte fik da også lov til at vente mere end halvanden time fra den aftalte tid på Manchester Uniteds træningsanlæg i bydelen Carrington, før storklubbens kommunikationsmedarbejder dukkede op med Rasmus Højlund, som var hele årsagen til Tipsbladets besøg i England.

Der er FA Cup-finale mellem Manchester United og Manchester City på lørdag, og den danske landsholdsstjerne er en efterspurgt herre af de største engelske medier op til braget på Wembley. I det hierarki kommer Tipsbladet til kort.

Da Rasmus Højlund havde svaret på alle de engelske spørgsmål, kunne han sætte sig ned, tale lidt dansk og gøre status over den første sæson i én af verdens mægtigste fodboldklubber.

- Det har været fedt. Personligt har det været et fint år for mig, og jeg har prøvet en masse ting. Jeg har spillet Premier League og Champions League, og det er noget, jeg altid har drømt om. Jeg har nydt det og glæder mig allerede til næste sæson, siger Rasmus Højlund til Tipsbladet og tilføjer:

- Man føler et vanvittigt pres, når man er i Manchester United. Der er øjne på dig hele tiden på- og udenfor banen, fordi klubben er så kæmpe stor. Det tager noget tid lige at vænne sig til, men jeg føler, jeg har fundet en rytme.

 Rasmus Højlund scorede 10 Premier League-mål i sin første sæson for Manchester United. Foto: Mate Dunk, Tipsbladet

Overrasket af paparazzi
Noget, Rasmus Højlund især har skullet vænne sig til, er den enorme opmærksomhed, der følger med, når man er angriber for Manchester United og købt ind for mange millioner.

Opmærksomheden begrænser sig langt fra til de 90 minutter på banen.

- Jeg kan huske én af de første dage, hvor jeg gik rundt i byen sammen min kæreste, og der var paprazzi-fotografer ude på gaden. Da tænkte jeg ”hold da op, er der alligevel nogle, der gider se billeder af mig, når jeg bare er ude og gå en tur?”. Det kan man åbenbart lave en masse show og både gode og dårlige historier på.

- Jeg har altid gerne villet nå hertil, og det er jo ikke, fordi det ikke er fedt, men der er helt klart også en bagside af medaljen. Man har ikke den samme frihed i sit ordforråd og generelt i hverdagen. Man kan ikke altid sige, hvad man har på hjerte, for det kan blive taget ud af kontekst.

Det står i skærende kontrast til dengang for blot et par år siden, hvor han kunne bevæge sig fuldstændig uforstyrret rundt i København.

- Lige den del kan jeg godt savne – at kunne være i fred og opføre sig som en idiot, hvis det var det, man ville. Jeg kan godt savne at kunne passe mit eget uden at tænke over, om der er nogen, der lytter og følger med i, at nu er Rasmus Højlund et eller andet sted.

- Man er nødt til at sortere i historierne, for 90-95 procent er vrøvl. Det skulle jeg lige lære at sortere i, for jeg kan ikke gøre så meget andet end at lægge det på is.

En historie, som Rasmus Højlund placerer i kategorien vrøvl, bragte lokalavisen Manchester Evening News i sidste uge. Avisen skrev, at visse holdkammerater tøver med at aflevere bolden til den danske skarpretter, fordi de føler sig usikre på, om han gør noget fornuftigt med den.

- Jeg forstår ikke sådan en artikel. Jeg føler, at jeg får bolden, hvis jeg er i de rigtige positioner. Jeg kunne godt have ønsket mig at få bolden noget mere engang imellem, men det er bare ikke altid muligt. Det er igen et eksempel på noget, jeg er nødt til at lukke ude, fordi det bare er en masse larm.

 Tipsbladet har besøgt Rasmus Højlund i Manchester. Foto: Malte Dunk, Tipsbladet

Surrealistisk at spille med Eriksen
Rasmus Højlund sluttede Premier League-sæsonen med scoringer i de sidste to kampe, og dermed rundede han 10 ligamål i sin første sæson i Manchester United. Det var der ikke meget, der tydede på, da han kort inden nytår var noteret for nul kasser i Premier League.

- Det tog noget tid for mig at komme i gang i Premier League, men jeg synes, jeg er kommet meget godt efter det. Jeg føler, jeg har fundet rytmen, siger Manchester United-stjernen og fortsætter:

- Det var en frustrerende tid op til mit første mål i Premier League, fordi jeg følte, der var meget fokus på det. Da følte jeg, at der godt kunne blive brugt mere energi på, at jeg var topscorer i Champions League. Det er jo ikke ”bare lige” at være det.

- Men jeg er selvfølgelig indforstået med, at det ikke er imponerende ikke at score et eneste mål i sine første 14 Premier League-kampe, men jeg følte, at uheldet var på min side i ligakampene. Heldigvis blev det bedre.

- Da jeg scorede mod Aston Villa, følte jeg, at forbandelsen havde lagt sig lidt. Det var en god dag, fordi jeg scorede mit første mål, og vi slog et virkelig godt hold.

Op- og nedturene i sin første sæson i Manchester United har Rasmus Højlund kunnet dele med landsmanden Christian Eriksen, der har oplevet lidt af hvert i fodboldens verden. 

Christian Eriksen har været en stor støtte for sin unge landsmand.

- Jeg har været glad for at have delt min første sæson i Manchester United med Christian. Han står som noget særligt for mig, fordi han er den spiller, han er, og jeg har altid set op til ham. At være holdkammerat med ham i både Manchester United og på landsholdet er på en måde surrealistisk for mig, siger Rasmus Højlund.

 Rasmus Højlund har nydt at spille sammen med Christian Eriksen i Manchester United. Foto: Malte Dunk, Tipsbladet

Følger spændt med i Superligaen
Surrealistisk kan det også blive lørdag, hvis Rasmus Højlund og holdkammeraterne vinder FA Cup-finalen over Manchester City på Wembley. 

Dagen efter venter en surrealistisk afslutning i Superligaen.

FC København, Rasmus Højlunds tidligere klub, har udspillet deres rolle i guldkampen, og det betyder, at mesterskabet ender i enten Brøndby eller FC Midtjylland

Dramaet i Superligaen bliver fulgt med spænding af Manchester United-stjernen.

- Jeg følger med, og jeg så kampen i Aarhus mellem AGF og FC København. Det var ærgerligt, at FCK snublede, for det er jo dem, jeg holder med, men måske er det også meget godt for Superligaen, at det ikke altid er FCK, der vinder. Det giver noget konkurrence, siger Rasmus Højlund.

Når FC København ikke vinder mesterskabet, skal der naturligvis stilles en diagnose, og nogle vil nok pege på Jacob Neestrup.

Det kor er Rasmus Højlund på ingen måde en del af, fastslår Manchester United-angriberen, uden at Tipsbladet overhovedet har bragt trænersituationen i FCK på banen i interviewet. 

- Jeg vil bare sige, at på baggrund af det, han har præsteret i denne sæson i Champions League, og at han vandt The Double sidste år, mener jeg helt klart, at klubben og træneren har gjort det godt.

- Det er klart, at det ikke har været helt godt nok i de sidste par kampe, men alle klubber kan ende i sådan en situation, lyder det fra den tidligere FC København-angriber.

Netop FC København var med til at skrive ét af de mere nostalgiske kapitler i fortællingen om Rasmus Højlunds første sæson i Manchester United. Tidligere på sæsonen mødte angriberen som bekendt sin barndomsklub – og sin lillebror Oscar Højlund - i Champions League.

- Det var mega specielt at møde FC København. Det var en fed oplevelse begge steder, og jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke vandt i Parken. Men at score mod min tidligere klub og en klub, som har en særlig plads i mit hjerte, var noget specielt, siger Rasmus Højlund, inden han takker af for interviewet og bevæger sig ud i det regnvejr, der hele dagen har skyllet over Manchester. 

Forude venter en sommer, hvor EM-slutrunden bliver kulminationen på et vanvittigt år i den 21-årige angribers liv. 

Loading Poll...