• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Træner håner Super League: Troede det var en joke

Foto: Getty Images

Carlo Ancelotti troede ikke sine egne ører, da hørte om Super League. Det måtte være for sjov, tænkte han.

Af Anders Dehn

Mens mange reagerede på nyheden om den europæiske superliga med vrede, reagerede Carlo Ancelotti med undren. Han troede dårligt nok, at folk mente det, han hørte.

Men den var god nok: 12 storklubber ville droppe Champions League og lave deres egen næsten lukkede kontinentale liga. Men det forstod Everton-manageren altså ikke ret meget af.

- Min umiddelbare reaktion var, at de lavede sjov; at det her var en joke! En joke, fordi det ikke ville komme til at ske. Det var umuligt, siger Ancelotti ifølge Sky Sports.

Han mener ligesom mange andre, at idéen med Super League byggede på det samme tankegods, som ligger bag mange amerikanske sportsligaer. Men den slags kan man ikke bare indføre i Europa, mener Ancelotti.

- Sportskultur i Europa er anderledes end i amerikansk sport. Ikke fordi vi har ret, og de tager fejl, men fordi folks kultur er anderledes. I USA er sport anderledes. Sport er underholdning, siger han.

- I Europa lever vi med mere lidenskab. Når vi vokser op, vil vi slå vores naboer. Vi er vokset forskelligt op. Det er ikke sport i USA. Fodbold er delvist forretning nu. Men vi er nødt til at tage begge dele med i betragtning.

Carlo Ancelottis klub, Everton, var hurtige til at kritisere Super League offentligt. Ironisk nok var fire af hans tidligere klubber bland de 12 implicerede: Juventus, AC Milan, Chelsea og Real Madrid.

Idéen om at lave en piratliga er dog ikke død og begravet, som Real Madrid-præsident Florentino Perez sagde i går.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020