• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Nicolai Dupont

Vestergaard: I England klapper hele stadion når du tackler

Den nytilkomne Southampton-spiller har skiftet den tyske fodboldkultur ud med den engelske. Og der er visse tydelige forskelle.

Af Nicolai Dupont

Jannik Vestergaard byttede denne sommer livet i Borussia Mönchengladbach ud med en tilværelse i Southampton i Premier League.

Og den 26-årige forsvarsspiller kan allerede mærke nogle store forskelle på de to store fodboldnationer.

Læs også: Højbjerg og Billing scorede begge deres første Premier League-mål

Blandt andet fremhæver han disciplinen omkring spillerne. I Tyskland var der i højere grad kontrol med spillerne end i England, hvor det er mere udbredt med “frihed under ansvar”, som han formulerer det.

Men det er især fankulturen, der er anderledes i England i forhold til den tyske.

- Jeg synes faktisk, der er ret stor forskel. I Tyskland er der stor tradition for, at alle klubberne har en form for “Ultra-tribune”. I England reagerer hele stadion, hvis der er en kendelse, de er utilfredse med. Hvis du laver en god tackling, så står hele stadion og klapper, siger Jannik Vestergaard til 6’eren.

Den danske forsvarsspiller har spillet i Tyskland i hele sin seniorkarriere for henholdsvis Hoffenheim, Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach.

I Southampton er han desuden blevet holdkammerat med sin landsholdskollega Pierre-Emil Højbjerg. Begge var på banen i lørdagens 2-0 sejr over Crystal Palace, hvor Højbjerg desuden kom på måltavlen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus