• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Wayne Rooney vil have cheftrænertjans i Championship-klub permanent

Foto: Getty Images

Wayne Rooney er vikarierende cheftræner i Derby County, og han håber på at lande jobbet permanent.

Af Victor Risager

I sidste uge fyrede Championship-klubben Derby County sin cheftræner Phillip Cocu, og i stedet har de fundet en lidt speciel midlertidig løsning.

Derby lader nemlig kaptajn og assistenttræner Wayne Rooney samt tre andre assistenter - Liam Rosenior, Shay Given og Justin Walker - stå i spidsen for holdet, indtil de kan finde en permanent løsning.

Men sådan en skal ikke nødvendigvis findes udefra. 35-årige Wayne Rooney overtager således gerne cheftrænertjansen permanent.

Læs også:Derby sparker træneren ud efter elendig sæsonstart

- Jeg er ambitiøs, og selvfølgelig vil jeg gå trænervejen. Jeg ville ikke være en ambitiøs person, hvis jeg sad her og sagde, at jeg ikke ville have jobbet, siger Wayne Rooney ifølge Sky Sports og tilføjer:

- Lige nu er der en mulighed for os fire her at prøve at lede dette hold, uanset hvor længe det er. Det er en mulighed for os at vise de forskellige ideer, vi har, og få dette hold tilbage på sporet.

Manchester United-legenden mener samtidig, at fyringen af Phillip Cocu var den rette beslutning af klubben. 

- Det har været en underlig uge. Vi skal sige en stor tak til Phillip Cocu, og jeg har lært meget i min første træner-rolle her. Men jeg tror, at trænerskiftet var nødvendigt. Vi har ikke gjort det godt, og det er en mulighed for mig selv, Liam, Justin og Shay at komme med nogle nye ideer og næsten en ny identitet til holdet.

Wayne Rooney og resten af trænerkvartetten skal stå i spidsen for deres første kamp i weekenden, når de i weekenden møder Bristol City. Før den kamp er Derby på sidstepladsen i Championship med seks point efter 11 kampe. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020