• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mathias Høj Jensen

Braithwaite stråler i Barca-sejr

Foto: Getty Images

Danske Martin Braithwaite var i hopla, da FC Barcelona hjemme tog imod Elche i La Liga onsdag aften.

Af Mathias Høj Jensen

FC Barcelona høstede tre point med en sejr på 3-0 over Elche hjemme på Camp Nou, og det var med Martin Braithwaite i en nøglerolle.

Det begyndte dog målløst for de to mandskaber, der ikke formåede at lægge bolden i netmaskerne i første halvleg. Derfor gik begge hold til pause ved stillingen 0-0.

Efter pausen kom der hul på bylden, da FC Barcelona bragte sig i front i det 48. minut. Braithwaite leverede en assist til Lionel Messi, der sparkede hjemmeholdet foran med 1-0.

20 minutter senere var selvsamme Messi på spil igen. Denne gang var det Frenkie de Jong, der havde næstsidste fod på bolden, inden argentineren scorede til 2-0.

Men Braithwaite var ikke færdig med at spille en hovedrolle, for med godt et kvarter igen lykkedes det ham endnu en gang at få en assist ind på kontoen.

Danskeren lagde bolden op til Jordi Alba, der hamrede bolden i mål til 3-0 og sendte catalanerne på sejrskurs.

Kort efter assisten til Alba blev Braithwaite skiftet ud med Antoine Griezmann, hvorfor han måtte se de sidste 15 minutter af opgøret fra bænken.

Der kom ikke flere scoringer i kampen. Derfor endte det med en sejr på 3-0 til FC Barcelona i en kamp, hvor Braithwaite fik vist sig frem.

Med sejren ligger den spanske storklub på en tredjeplads i La Liga med to point op til Real Madrid på andenpladsen, mens Elche i anden ende af tabellen kæmper for at undgå nedrykning på en øjeblikkelig næstsidste plads.

Onsdagens to assists var de første af slagsen i La Liga i denne sæson for Braithwaite, der i alt er oppe på fire assists på tværs af alle turneringer.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus