Foto: Getty Images
Rygter

Dansker sendes i retning af landstrænerjob

Danskfødte Thomas Christiansen er centrum for rygter, der sender ham i retning af et canadisk landstrænerjob.

Landstræneren for Panama er danskfødte Thomas Christiansen, der siden sommeren 2020 har stået i spidsen for det mellemamerikanske land.

Første delmål var at levere en vellykket kvalifikation til VM i Qatar, hvor man akkurat missede avancement til slutrunden i ørkenstaten. Det til trods var Panamas Fodboldforbund tilfredse med, hvad de så, og derfor forlængede man samarbejdet frem til 2026.

I 2026 afholder USA, Mexico og Canada VM, og her er målsætningen, at Thomas Christiansens Panama skal deltage. Men til den tid kan det være, at dansk-spanieren slet ikke står i spidsen for landet.

Vedvarende rygter sender ham nelig i retning af det canadiske landstrænerjob. Tidligere på året skiftede John Herdman Canada ud med et cheftrænerjob i Toronto FC, og det har efterladt det nordamerikanske land på jagt efter en afløser.

Noget tyder dog på, at det ikke bliver Thomas Christiansen, der nu afviser rygterne.

- De rygter er ondsindede et eller andet sted. Sandheden er, at det ikke bekymrer mig. Jeg ved, hvor jeg er, hvilken kontrakt jeg har, hvilken dato den slutter og hvad mine intentioner er, siger danskeren til A La Candela ifølge Centro America.

Selvsamme medie er også kommet med flere forklaringer på, hvorfor Thomas Christiansen forbliver Panamas landstræner. Her peger de blandt andet på, at danskeren lige nu er en af de bedst betalte trænere i Mellemamerika.

Ifølge Centro America tjener 50-årige Thomas Christensen lige knap en halv million kroner om måneden til fordeling blandt sit trænerteam. Samme medie skriver, at Canadas tidligere træner John Herdman tjente omkring 275.000 kroner om måneden.

Mens Canada fortsat leder efter en permanent løsning på cheftrænerposten har Mauro Biello overtaget roret midlertidigt. Han var assistenttræner under John Herdman.