Rygter Lars Gram-Hanssen

Medie: 'AC' er endt i tovtrækkeri med Chelsea

Foto: Getty Images

The Athletic har givet et yderligere indblik i Andreas Christensens kontraktstrid med Chelsea.

Af Lars Gram-Hanssen

Kontraktforhandlingerne mellem Chelsea og Andreas Christensen er gået i stå, og tidligere på ugen meldte Thomas Tuchel så ud, at det er årsagen til, at danskeren fik tre kampe på bænken. 

Tuchel håbede således på, at turen på bænken kunne presse Andreas Christensen til at sætte sin signatur på den kontrakt, Chelsea har tilbudt danskeren. Onsdag skrev The Telegraph så, at Chelsea tilsyneladende er irriterede over, at Andreas Christensen flere gange har ændret sine krav. 

Tuchel har med sine kommentarer forsøgt at lægge pres på Andreas Christensen, men ifølge The Athletic kan man dårligt bebrejde danskeren, at han endnu ikke har skrevet under.

- Bare fordi Christensen ønsker at blive hos de europæiske mestre, så betyder det ikke, at han skal bukke under og acceptere den kontrakt, de har tilbudt. Det er det, forhandlinger handler om, lyder det således fra The Athletic.

The Athletic understreger dog, at det samtidig er forståeligt, hvis Chelsea er en smule frustrerede. 

Misforhold i lønningerne
The Athletic peger på, at parterne i sommer blev enige om en fem-årig kontrakt med en ugeløn på lidt over 1,2 millioner kroner. En fin løn, men under halvdelen af, hvad nogle af holdkammeraterne i Chelseas omklædningsrum tjener.

Ifølge The Athletic er der i Chelsea således ganske stor forskel på, hvad forsvarsspillerne og de offensive spillere tjener. Og, som mediet påpeger, så virker det ikke særligt fair, når Chelseas succes i høj grad er baseret på klubbens jerndefensiv.

Og ifølge The Athletic præsenterede Andreas Christensens lejr herefter Chelsea for to muligheder. Den ene var, at danskeren kunne gå med til en fem-årig kontrakt, hvis lønnen blev hævet. Og den anden var, at danskeren var klar til indgå en tre-årig aftale. 

Ingen af disse tilbud tiltalte umiddelbart Chelsea, der dog endte med at acceptere en tre-årig aftale. Ifølge The Athletic har der dog herefter stadig været uenigheder om økonomien, og efter nærmere betænkningstid skulle Andreas Christensen samtidig være kommet frem til, at han alligevel ønsker en længere kontrakt. 

The Athletic peger dog på, at Chelsea ikke rigtigt har råd til at miste Andreas Christensen på en fri transfer til sommer, og mediet argumenterer derfor for, at London-klubben bør bestræbe sig på at nå frem til et kompromis med den danske landsholdsprofil.