• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

DBU’s disciplinærudvalg indleder en undersøgelse af David Nielsen med henblik på en sag efter udtalelser om, at han med vilje gik på banen for at tabe.

Af Stefan Buur Hansen

Kampen endte 1-1, men stod det til David Nielsen havde han og AaB helst tabt, da de i maj 2004 var på besøg i Parken med FC København som modstander.

Det siger David Nielsen selv i programmet "LPS", der bliver sendt i aften på TV2, i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, Sorte Svin.

- Vi var i en bedre situation, hvis vi tabte kampen. Folk tænker nok: Man kan ikke gå ud og tabe en kamp med vilje. det siger alle jo og derfor er der hel­ler ingen, der gør det: Men det gjorde jeg, og det står jeg gerne ved, siger David Nielsen blandt andet, og de udtalelser risikerer nu at bringe den fra OB udlejede Strømsgodset-angriber en disciplinærsag på halsen.

På forhånd var der stor opmærksomhed på kampen, da AaB kunne sikre sig en plads i UEFA Cuppen ved netop ikke at besejre FC København. Alligevel bragte nordjyderne sig efter 42 minutter foran mod de senere danmarksmestre og først i kampens døende minutter lykkes det for indskiftede Elrio van Heerden at udligne til kampens slutresultat 1-1.

- Hverken observatørerne, massemedierne eller de omkring 33.000 tilskuere til kampen mellem FC København og AaB udtrykte efterfølgende tvivl om, at kampen, der sluttede uafgjort 1-1, som helhed var blevet gennemført sportsligt korrekt, skriver DBU i dag, men agter alligevel at følge op på sagen.

Set i lyset af David Nielsen udtalelser er det især interessant, at angriberen misbrugte en stor chance tæt under FCK-målet allerede efter fire minutters spil.

Sportsdirektør i AaB dengang som nu, Lynge Jakobsen, vil ikke tage stilling til, hvad en eventuel konsekvens bør være, men siger dog til sporten.dk:

- Der er regler for, hvad der sker med folk, der bringer spillet i miskredit. Og det værste er, at han på tv siger "jeg er parat til at gøre det igen." Det får mine nakkehår til at rejse sig.

Heller ikke Spillerforeningen ønsker at give et bud på, hvad en eventuel straf kunne være:

- Det er selvfølgelig uheldigt, at han melder sådan noget ud, men det må stå for spillerens egen regning. Vi vil tage de involverede parter i ed og høre, hvad de siger om sagen, og så må vi se på, hvilke konsekvenser sagen vil få, siger formand Thomas Lindrup til sporten.dk.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020