Video : Tipsbladet
Serie A

Blev vraget på landsholdet: De to andre var bedre

Selvom Gustav Isaksen brændte banen af i FC Midtjylland, var det ikke nok til at komme på landsholdet. En vurdering, som den potentielt kommende landsholdsdebutant dog godt kunne sætte sig ind i.

HELSINGØR (Tipsbladet)

Så skete det! Gustav Isaksen er endelig blevet udtaget til det danske A-landshold.

Men allerede da han var storspillende i den danske Superliga for FC Midtjylland, var der mange, der skreg og råbte på, at Kasper Hjulmand burde have udtaget ham til landsholdet. 

Hvis man spørger hovedpersonen selv, er han dog noget mere forstående overfor landstrænerens beslutning.

- Jeg synes faktisk, at det var fair nok. De to, der var foran, har gjort det bedre end mig. De har scoret en masser mål og lavet en masser assist, så jeg forstår hundrede procent, hvorfor de har været med i stedet. 

- Når det er sagt, ville jeg selvfølgelig gerne have været med, og jeg synes, at jeg har været god nok til det, men de andre to (Skov Olsen og Dreyer, red) har også fortjent det. 

Mange har anklaget landstræner Kasper Hjulmand for ikke at kigge nok i Superligaens retning, når der skulle udtages landshold. Ifølge Gustav Isaksen er det dog meget naturligt, at landstræneren ser mere mod udlandet, end han ser mod Superligaen, når han skal udtage sin landsholdstrup. 

- Jeg kunne godt forstå, at jeg ikke blev udtaget i FC Midtjylland.  Der var nogle, der gjorde det godt i udlandet. Nu er jeg i en større klub, så det gør mine forudsætninger bedre. Det er ikke det samme at spille Superliga, som det er at spille i Serie A, så jeg forstår godt den præmis.

Det er dog langt fra nok bare at spille i udlandet. Du skal også præstere i udlandet, fordi ellers ville Gustav Isaksen hellere have en formstærk Superliga-spiller med, end en formsvag udenlandsdansker.  

- Men du skal stadig præstere, der hvor man er, ligegyldig hvor man spiller. Og man vil hellere have en spiller med, der spiller godt i Superligaen, end én der ikke præsterer godt i Serie A fx. 

Gustav Isaksen står i denne sæson noteret for to mål og to assists i alle turneringer for Lazio, hvor han netop har fået en ny træner. Det kan du læse meget mere om HER.