Video : Tipsbladet
Landshold

Isaksen har fået ny træner: Han passer mig bedre

Gustav Isaksen har lige fået ny træner i Lazio, efter at Maurizio Sarri er blevet fyret. En klar fordel for den nye landsholdsspiller, hvis man spørger ham selv.

HELSINGØR (TIPSBLADET).

- Der gik nogle måneder, før jeg forstod, hvad Sarri ville.

Maurizio Sarri sluttede af med fem ud af seks mulige nederlag i Lazio, inden der lå en fyreseddel på italienerens kontor. Det var da heller ikke fordi, at mundvigene hang nedad på Gustav Isaksen, da Tipsbladet og den øvrige presse fangede ham til hans første landsholdssamling. 

Dels fordi den tidligere FC Midtjylland-stjerne endelig var blevet udtaget til A-landsholdet, dels fordi Isaksen har fået en ny træner i Igor Tudor. 

- Jeg tror umiddelbart, at han passer mig bedre. Det er klart, at der gik nogle måneder, før jeg forstod, hvad Sarri ville. Jeg tror det bliver nemmere med ham her. 

- Min kammerat, Matteo Guendouzi, havde ham i Marseille, så han har fortalt lidt om ham. Han har fortalt, at det er meget mand-mand-spil, og han spiller lidt samme formation, som de har gjort her på landsholdet med en 3-4-2-1, så det bliver lidt anderledes, men også spændende, lyder det fra en glad Gustav Isaksen. 

Alligevel er der dog én ting ved afskeden med Gustav Isaksens tidligere træner Maurizio Sarri, der ærgrer ham. 

-  Der var meget taktik med Sarri, og det har jeg lige skulle vænne mig til. Det er først her på det sidste, at jeg er begyndt at forstå det, så på den front er det lidt irriterende. Jeg tror, at ham, vi får, er en helt anden type med mere intensitet. 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 

Gustav Isaksen havde svært ved at tale med Maurizio Sarri, der kun tænkte på fodbold. Foto: IMAGO / Gribaudi/ImagePhoto

Selvom Gustav Isaksen næppe får julekort fra Maurizio Sarri, er det da ikke fordi, at forholdet mellem dem var dårligt. Der er bare kun én ting, der fylder i hovedet på den karismatiske italiener. 

Og det er ikke, hvordan hans spillere går og har det derhjemme. 

- Mit forhold til Sarri var fint, men han var ikke rigtig typen, der snakkede så meget med spillerne. Det var mere gennem vores anfører, så det var ikke så mange samtaler, du havde med ham. Og når du havde, så handlede det kun om fodbold. Han tænkte på fodbold hele tiden. 

Det var da heller ikke nemt at kommunikere med Sarri. Hverken på eller udenfor banen. 

- Ja, fra første dag talte vi kun italiensk til træning, og det var svært. Sarri kunne lidt engelsk, men han var ikke glad for at snakke det, men der var en assistenttræner, der kunne lidt engelsk.

Gustav Isaksen har mulighed for at få landsholdsdebut lørdag aften, når Danmark tager imod Schweiz på hjemmebane i Parken.