Video : Tipsbladet
Serie A

Dansker-forening i Italien: Vi var ikke wonderkids

Thomas Kristensen og Andreas Jungdals venskab går mange år tilbage, og derfor er det ret spøjst, at de nu begge er professionelle i Italien.

Der har efterhåden etableret sig en sand danskerkoloni i italiensk fodbold. 

Simon Kjær har efterhånden italiensk blod i sine årer, men den nye generation af spillere er også i gang med at sætte sit præg i støvlelandet. Morten Frendrup har udviklet sig til en nøglespiller. Gustav Isaksen viser sig flot frem. Jesper Lindstrøm kæmper med det, men måske det bliver bedre under en ny træner, og der er snak om, at Bologna vil købe Victor Kristiansen permanent for et stort millionbeløb. 

Det er meget hyggeligt, og det er næsten hver kamp, man spiller, at så møder man en dansker.

Thomas Kristensen
Udinese

Så må man bestemt ikke glemme Thomas Kristensen, der er fast mand i Udinese efter sit sommerskifte fra AGF for efterhånden nogle måneder siden. Netop Thomas Kristensen har Tipsbladet fået lov til at tale med om livet sydpå og om danskerkolonien, og det er bestemt en koloni, hvor man har noget med hinanden at gøre, kan han melde.

- Det er meget hyggeligt, og det er næsten hver kamp, man spiller, at så møder man en dansker. Jeg hygger mig lidt med dem efter og får et indblik i deres hverdag. Det er fedt, at der er så mange danskere hernede på nuværende tidspunkt at sparre med. Også mange nye, så der er mange ting, man kan snakke om i forhold til at falde til og sådan nogle ting, fortæller 'TK' og fortsætter:

- Nogle har jeg et tættere forhold til – dem fra U21. Simon Kjær havde jeg ikke snakket med, før vi mødte Milan herhjemme, og vi fik en god snak efter kampen.


Thomas Kristensen (nummer tre fra højre på bagerste række) kender Victor Kristiansen, Gustav Isaksen og Morten Frendrup, der alle spiller i Italien, fra sin tid på U21-landsholdet.

Han må være en, der kan give nogle gode råd?

Ja, helt sikkert. Han kom med en masse godbidder i forhold til at falde på plads. Han kom selv herned i en ung alder. Det er helt basic elementer som at lære sproget så hurtigt, man kan, og ellers holde benene på jorden og arbejde koncentreret om tingene.

Spillede sammen i Vejle
Thomas Kristensen går til italiensk to timer om ugen, og han indrømmer, at det er et svært sprog at lære. Hans tætteste danskerkammerat er dog ingen af de omtalte spillere, som gør sig i Serie A. 

Vi skal i stedet et hop ned i rækkerne til Serie B, hvor Andreas Jungdal vogter buret hos Cremonese, der i sommer hentede ham på en fri transfer, efter kontrakten med AC Milan var løbet ud. De to kender hinanden rigtig godt, og det venskab går efterhånden mange år tilbage.

- Vi spillede sammen i Vejle, dengang jeg gik på efterskole dernede og har begge to haft en lidt sjov vej til succes. Vi har haft et langt venskab efterhånden. Vi var ikke nogle wonderkids på den måde som små, og vi har begge arbejdet os til det, og lige pludselig står vi her på den store scene sammen.

Thomas Kristensen erkender, at det er specielt, at de to nu spiller professionelt i samme land. 

Byttede trøje med Bisseck
Danskerforbindelsen er altså stærk for Thomas Kristensen, men det er AGF-forbindelsen så sandelig også. Han følger stadig sin tidligere klub tæt, og så er det heldigt, at han har én, som han kan tale gamle dage med i Italien.

For AGF solgte også Yann Bisseck til italiensk fodbold sidste sommer, og de to holder faktisk stadig kontakten. Faktisk var de på banen samtidig, da Inter slog Udinese med hele 4-0 tilbage i december, hvilket i øvrigt var Bissecks første Serie A-start for klubben.

- Vi har altid haft et godt bånd og har hjulpet hinanden. Vi har ikke været i tvivl om, at vi på et tidspunkt nok skulle mødes på en højere hylde. At det skete så hurtigt er fedt. Vi snakkede efter kampen og byttede trøje. Han gjorde det sgu godt mod os.

Du gav ikke nogle fifs til holdkammeraterne?

- Nej, griner 'TK' og fortsætter: I mine øjne er han en komplet forsvarsspiller, og når han lige får noget spilletid, er jeg ikke i tvivl om, at den mand nok skal rykke det hele rundt.


Yann Bisseck har en Udinese-trøje med efternavnet "Kristensen" bagpå liggende derhjemme.

De to tidligere AGF-profiler holder da også kontakten ved lige udenfor banen. Her taler de jævnligt i telefon sammen og sparrer om nogle ting sammen. Så må 'TK' bare håbe, at han næste gang ikke får en lige så stor røvfuld til Bissecks suveræne Inter-mandskab.