Video : Tipsbladet
Serie A

- Den bedste forsvarer, jeg nogensinde har haft

Simon Kjær storroses af sin tidligere træner Delio Rossi, der allerede for 15 år siden kunne se danskerens potentiale.

Simon Kjær spillede lørdag sin sidste kamp i AC Milan-trøjen, da Milano-klubben spillede 3-3 mod Salernitana i sidste runde af Serie A-sæsonen. 

Den danske landsholdsanfører blev hyldet af tilskuerne på San Siro, og også Simon Kjærs tidligere træner har rost den rutinerede forsvarsspiller i forbindelse med hans exit i AC Milan. 

Delio Rossi, der var cheftræner for Simon Kjær i Palermo, husker således tilbage på den danske stjernes tid i den sicilianske klub med stor glæde. 

- Jeg havde ham på mit hold, da han var meget ung, men jeg kan alligevel sige, at han var den bedste forsvarsspiller, jeg nogensinde har haft, til at forsvare mand mod mand. For han kombinerede fysikalitet med god teknik, og han var også glimrende på bolden, lyder det ifølge Milan News fra Delio Rossi. 

Delio Rossi, der også har været cheftræner i klubber som Lazio, Atalanta, Bologna og Fiorentina, var allerede i 2009 klar over, at Simon Kjær ville drive det vidt. 

- Jeg vidste, at han ville få en stor karriere, fordi han tilegnede sig personlighed og evnen til at være en leder. Han var ikke moden dengang, og han kendte ikke sproget, men jeg kunne se hans kvaliteter, siger Delio Rossi.  

- Det var en glimrende opdagelse af Walter Sabatini (tidligere sportsdirektør i Palermo og Roma, red.), som også senere hentede Kjær til Roma. Jeg må sige, at Simon i sin karriere ikke blot har gjort det godt, men decideret glimrende.

Simon Kjær skiftede til AC Milan fra Sevilla i januar 2020, først på en lejeaftale og derefter permanent. Det vides endnu ikke, hvor den danske landsholdsanfører fortsætter karrieren.