Video : Tipsbladet
Serie A

- Han er ”kongen af tacklinger” i Serie A

Morten Frendrup har virkelig fundet spillelysten i Genoa. De italienske medier udråber ham nu som ”kongen af tacklinger” i Serie A.

I Danmark kender vi ham som central midtbanespiller, men i Italien agerer Morten Frendrup altmuligmand for Genoa i Serie A. Her er han både blevet brugt som venstre back, venstre kant, central midtbane og i en mere tilbagetrukket defensiv midtbane.

Men hvad er hemmeligheden bag at mestre så mange forskellige positioner? Det spurgte Gazetta dello Sport den 22-årige dansker om.

- Som central forsvar skal du være disciplineret og taktisk, og du skal være god til at orientere dig. Som midtbanespiller skal du løbe mere. I begge ender af banen. Som back skal du også løbe meget, men du skal være forpasselig i én-mod-én-situationer og ved indlæg.

Den tidligere Brøndby-spiller har spillet samtlige minutter for Genoa i indeværende sæson i Serie A. Og uanset hvor han spiller på banen, skåner danskeren ikke sig selv. Nej, han tackler igennem i sine nærkampe, og derfor kalder Gazetta dello Sport ham nu for ”kongen af tacklinger” i Serie A.

- Danskeren er indiskutabelt kongen af tacklinger i Serie A, hvis ikke hele Europa.

På trods af den hårdhændede spillestil og de mange tacklinger, står Morten Frendrup kun noteret for to gule kort i denne sæson. Men ifølge danskeren handler det ikke om, hvor hårdt man går ind i tacklingerne, men om hvor klog man er.

- Det er i virkeligheden timingen i tacklingerne, der er afgørende. Man skal forberede sine tacklinger for at sikre sig, at de er rene og følger reglerne. Man bliver nødt til at læse spillet, og koncentrere sig om ikke at begå for mange frispark.

De mange veludførte tacklinger og de gode præstationer har da også kastet interesse af sig. I Genoas kamp mod Roma var der flere scouts fra Premier League til stede på tribunerne, og her skulle én af dem have omtalt ham som ”et perfekt match for ethvert hold i Premier League”.

Men hovedpersonen selv har ikke travlt, selvom han havde hørt om roserne.

- De sagde det godt til mig i omklædningsrummet, men jeg tog det ikke for så meget. Jeg føler mig godt til rette i Serie A og jeg er glad for at være i Genoa.

Morten Frendrup byttede Brøndby ud med Genoa i januar sidste år, hvor han har kontrakt frem til sommeren 2026.