• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

Højlund hyldes: Han er 300 millioner værd nu

Foto: Getty Images

Ifølge La Gazzetta dello Sport er Rasmus Højlund nu i hvert fald 300 millioner kroner værd.

Af Lars Gram-Hanssen

Rasmus Højlund har taget Serie A med storm i 2023, og i Atalanta gnider man sig utvivlsomt i hænderne over, at man i sommer hentede den unge dansker i østrigsk fodbold. 

Højlund terroriserede Lazio-forsvaret i Atalantas 2-0-sejr lørdag aften, og i Italien er man efterhånden svært begejstrede for den 20-årige dansker, som FC København valgte at afskibe for et år siden. 

Rasmus Højlund er på forsiden af mandagens forside af La Gazzetta dello Sport, hvor den store Milano-avis skriver, at den 20-årige dansker nu har en markedsværdi på 40 millioner euro, svarende til omtrent 300 millioner kroner. Højlund vil blive historiens dyreste danske spiller, hvis han ender med at blive solgt til den pris. 

Atalanta betalte 125 millioner kroner for Rasmus Højlund, da Bergamo-klubben i sommer hentede danskeren i Sturm Graz. Den danske angriber scorede lørdag sæsonens femte mål i Serie A, da han kom på tavlen mod Lazio. 

La Gazzetta dello Sport skriver endvidere, at 'halvdelen af Europa nu drømmer om' Rasmus Højlund, der blot har spillet to landskampe for Danmark. 

Den italienske udgave af Eurosport skriver også om Rasmus Højlund, og mediet peger på, at danskeren på nuværende tidspunkt må have modbevist selv sine mest stædige kritikere. 

- Atalanta ønsker fortsat at nyde godt af hans kvaliteter, men det er klart, at et skifte til en storklub lurer rundt om hjørnet. AC Milan siges at være inde i billedet, da de er en af de store klubber i Italien, der er på udkig efter en angriber, skriver Eurosport. 

Rasmus Højlund, der fyldte 20 år i begyndelsen af februar, har indtil videre scoret seks mål i 20 kampe for Atalanta.