Serie A Victor Risager

Juventus kan få frataget titler og tvangsnedrykkes

Foto: Getty Images

I værste fald kan Juventus blive tvangsnedrykket til Serie B.

Af Victor Risager

Det var lidt af en bombe i italiensk fodbold, da det i weekenden kom frem, at Juventus bliver undersøgt for at have ageret ulovligt i forbindelse med en række spillerhandler. Her undersøges klubbens specifikt for at give falsk information til investorer og for at fakturere spillerhandler forkert.

Og hvis de kendes skyldige, kan der vente en meget hård straf til Juventus.

De kan således blive frataget nogle af deres seneste Serie A-titler, mens de også kan blive tvangsnedrykket til Serie B.

Det hævder Marco Donzelli, der er præsident for foreningen CODACONS, som beskæftiger sig med forbrugerrettigheder, og som er forbundet med Italiens olympiske forbund.

- Hvis Juventus illegitimt skulle have opnået en fordel i forhold til rivaliserende klubber med operationer af denne type, så vil regelmæssigheden af de seneste sæsoner være fejlagtig, og som en konsekvens heraf vil myndighederne være nødt til at gribe ind og sanktionere de ansvarlige.

- Ud over de individuelles ansvar vil klubben ikke være fritaget for straf. Af denne grund - og for at beskytte tusindvis af fans - vil vi indgive en klage til den føderale anklagemyndighed og bede om nedrykning til Serie B for Juventus og tilbagekaldelse af de sidste ligatitler, der er vundet i skyggen af disse potentielt ulovlige operationer, siger Marco Donzelli ifølge Tuttomercatoweb.

Handlerne, der undersøges, skal være foregået i perioden fra 2019 til 2021. I den periode vandt Juventus to mesterskaber - i sæsonen 2018/19 og i sæsonen 2019/20.