• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Mikkel Fuhr Nielsen

Ombejlet dansker kan juble: Skal spille i Serie A

Foto: Lecce

Fredag aften formåede danske Morten Hjulmand og Lecce at spille sig tilbage i Serie A med en sejr over Pordenone Calcio.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Champagnepropperne kunne fredag aften flyve henover aftenhimlen i Lecce, da klubben efter to års fravær igen skal spille Serie A.

Lecce formåede at sikre sig oprykning fra Serie B med en sejr på 1-0 over Pordenone Calcio i sidste spillerunde. Dermed ender de på 71 point, som er to flere end Cremonese på andenpladsen.

I hjertet af midtbanen spiller danske Morten Hjulmand, der hele sæsonen igennem har høstet masser af roser for sine bedrifter på banen, hvor han har udviklet sig til en stor profil.

Han glæder sig naturligvis også over bedriften, men han var formentlig garanteret Serie A-fodbold, selv hvis oprykningen var glippet. Inter og senest Juventus har således meldt deres interesse i den danske midtbanemotor.

Nu skal han i første omgang spille Serie A-fodbold med Lecce i den kommende sæson, selvom det kan være svært at takke nej til de to storklubber, hvis de henvender sig til sommer.

Morten Hjulmands danske kollega i Monza Christian Gytkjær missede den direkte oprykning til Serie A, da de tabte med 0-1 til Perugia fredag aften. Dermed skal Monza spille playoff om den sidste oprykningsplads. Her indtræder de i playoff-semifinalen.

22-årige Morten Hjulmand har en fortid i FC København, inden han i en ung alder drog til Admira Wacker i Østrig. Siden 2021 har han spillet i Lecce.

Hans bedrifter på banen er heller ikke gået landstræner Kasper Hjulmands næse forbi, da han ved seneste landsholdssamling nævnte midtbanemanden som en af sine boblere.