• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Serie A-boss: Fodbold er tæt på en økonomisk katastrofe

Foto: Getty Images

Det ser ikke lyst ud for de italienske klubber, og derfor skal der ske noget politisk mener liga-præsident Paolo Dal Pino.

Af Oliver Okstrøm

Italiensk fodbold har igennem tiden været fyldt med danske spillere, og sådan er det også stadig med spillere som Simon Kjær, Christian Eriksen og Andreas Cornelius i den bedste række, mens en spiller som Christian Gytkjær huserer i Serie B.

Dog lider de italienske klubber nu voldsomt under de restriktioner, som den italienske regering har pålagt ligaen. Senest er en del kampe i den næstbedste række blevet udsat, og udviklingen bekymrer liga-præsident Paolo Dal Pino.

Læs også:Cristiano Ronaldo er raskmeldt efter 19 dages corona-isolation

- Fodbold er først og fremmest en del af underholdsningsindustrien. Det er et produkt, som konkurrerer på globalt niveau. Der er tale om et fænomen, som interesserer 30 millioner mennesker (i Italien red.). Fodbold er ikke bare stjerner, mestre og millionlønninger. Det involverer også 300.000 arbejdspladser, siger Dal Pino til Corriere della Sera og fortsætter:

- Hvis man lægger populisme, demogogi og overfladiskhed til side, så er fodbold et universelt sprog, og derfor beder jeg regeringen om at se på det som et overordnet system. Fodbold er tæt på en økonomisk katastrofe, fortæller liga-præsidenten.

Læs også:United-lejesvend strålede i ny sejr til Simon Kjær og AC Milan

I den forbindelse peger han på, at der er tre mulige udfald efter et møde med sportsminister Vincenzo Spadafora, chefen for den olympiske komité i Italien, Giovanni Malago og øvrige repræsentanter fra regeringen.

- Det første handler om erstatning for de tab, som fodbolden har været ramt af. Det andet er at spørge ministrene om vi kan arbejde sammen - tidligere er vi ikke blevet hørt. Og den tredje handler om, at politikerne anerkender fodboldens betydning for samfundet, fortæller Paolo Dal Pino.

Italien er et af de lande, som har været hårdest ramt af corona-pandemien, og derfor har meget af landet været under stramme regler.

Læs også:Frustreret Pirlo: Jeg mangler muligheder

Læs også:Champions League: Fortsætter Juventus stærk stime mod Barcelona?

Læs også:Simon Kjær kommenterer Eriksens rolle i Inter: Jeg sætter ikke holdet

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus