Video : Tipsbladet
Serie A

Serie A-dansker brager løs: Jeg er ikke overrasket

Thomas Kristensen har fået en fremragende start på sit italienske eventyr i Serie A, og særligt her i det nye år er han begyndt at finde sig til rette.

Det var de færreste, som havde set den komme, at Thomas Kristensen i sommer pludselig rejste til Udinese for adskillige millioner kroner. 

Det har indtil nu været en stor succeshistorie. Den tidligere AGF'er har stort set været fast mand fra dag ét af, også selv om Udinese tidligere på sæsonen skiftede træner, og gik man og troede, at Serie A måske var for høj en hylde for ham, så kan man godt tro om igen. 

At jeg har fået så mange kampe fra start så hurtigt er selvfølgelig dejligt og også lidt over forventning.

Thomas Kristensen
Udinese

Forsvarsspilleren er ikke overrasket over mængden af spilletid. Det fortæller han over telefonen til Tipsbladet. Alligevel er det dog en smule over forventning, at han stort set starter inde hver eneste gang. 

- Overraskende er det ikke, men jeg vidste godt, at det var en højere hylde, jeg trådte ind på. Hvis det havde overrasket mig, havde jeg ikke taget skiftet endnu. Der var lagt en klar plan til mig, da jeg skiftede, og der var tro på, at jeg kunne træde ind og tage en startplads. Men at jeg har fået så mange kampe fra start så hurtigt er selvfølgelig dejligt og også lidt over forventning.


Masser af styrke i luftrummet - så kender man Thomas Kristensen bedst. 

Tipsbladet fanger ham lige efter et træningspas. Humøret er højt - og med god grund. Udinese har ikke tabt i de tre seneste kampe, og han begynder at falde mere og mere på plads i Udine. 

- Jeg har det rigtig fint. Det er en stor, stor omvæltning, og et skridt man sigtede efter at tage, da jeg kom op på førsteholdet, som jeg også vurderede, at jeg havde niveau til.

- Men det gik hurtigt, og det er en total kontrast til den dagligdag, jeg havde før, hvor jeg boede med et par gutter i Århus i en lejlighed til så komme herned og være væk fra alle kammeraterne og familien. Det har været en dagligdag, man skulle vænne sig til, og først her på det seneste i det nye år er man rigtig blevet bevidst om, at man er her.

Fint besøg af landstræner
Det er tydeligt at mærke, at den 22-årige stopper har det godt i Italien. Han roser byen, som er hyggelig at bo i med mange caféer og hyggelige butikker. Onsdag fik han sågar fint besøg af U21-landstræner Steffen Højer. 

- Jeg havde landstræneren på besøg i går, hvor der var godt vejr, og hvor vi sad nede i centrum på en café og fik lidt god sol. Han nyder livet ham der, siger 'TK' med varme i stemmen. 

Der har ikke været noget dialog omkring A-landsholdet. Ikke endnu.

Thomas Kristensen
Udinese

Det er dog på ingen måde nogen badeferie at være professionel fodboldspiller i Italien. Det er stenhårdt, og der knokles løs. Fridage kan du glemme alt om, for der trænes vanvittigt hårdt, beretter han. 

- Træningsmængden er ekstrem hernede, og det er sjældent, vi har en fridag. De dage, vi ikke træner hårdt, har vi taktisk i halvanden – to timer på banen. Så der er en stor taktisk part af træningen der.


Thomas Kristensen (med nummer 3) er fast mand på U21-landsholdet.

Der knokles altså, og spørgsmålet er, hvor længe der går, før 'TK' bringes ind som et emne til det danske A-landshold. Lige nu er al fokus på U21, hvor han er fast mand under Steffen Højer, der har en EM-slutrunde, de skal kvalificere sig til, men hvad med A-landsholdet? Fast spilletid i Serie A er trods alt bemærkelsesværdigt.

- Kan jeg fortsætte af den sti, jeg er på vej af lige nu, er der da ingen tvivl om, at det er noget, jeg rigtig gerne vil være en del af på længere sigt.

Har du snakket med Hjulmand omkring noget som helst?

For halvandet år siden talte jeg lidt med dem efter en sæson om sommeren, så på den måde har jeg været lidt i dialog. Men nej, der har ikke været noget dialog omkring A-landsholdet. Ikke endnu, slutter han. 

Der bliver lagt på, og danskeren kan endelig gå til frokost. Han står noteret for 16 Serie A-kampe i denne sæson for Udinese.

Fotos: IMAGO