• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Malte L. Nørgaard

Tjekkisk forbund har gravet dybt i arkiverne: Ronaldo er ikke den mest scorende

Foto: Getty Images

Netop som Cristiano Ronaldo er blevet hyldet for at være den mest scorende gennem tiderne, er nye oplysninger dukket op.

Af Malte L. Nørgaard

Cristiano Ronaldo kunne efter den italienske Super Cup lade sig hylde som den mest scorende fodboldspiller gennem tiderne. 

Men nu har det tjekkiske fodboldforbunds udgave af Detektor kigget lidt nærmere på rekorden. Efter en ihærdig research i 'avancerede fodbolddatabaser' har de fundet frem til, at Ronaldo alligevel ikke har overgået den legendariske tjekke Josef Bican.

De har nemlig opdaget, at de mål som Bican scorede i Tjekkiets næstbedste række i 1952 for Hradec Kralove ikke er talt med i de officielle statistikker. Her lavede Bican 53 mål, og dermed mener forbundet altså fortsat, at rekorden tilhører en tjekke.

Samtidig har de dobbelttjekket alle de registrerde mål, så Bicans total i alt lyder på 821 mål i officielle kampe. Cristiano Ronaldo har scoret 760.

Spørgsmålet er nu bare, om Portugals fodboldforbund også sætter sig ned med kuglerammen. 

Sidste år opstod der også ballade i forbindelse med en anden målrekord, da Lionel Messi angiveligt havde snuppet rekorden for flest scorede mål på ét hold fra Pelé. Herefter gik Pelés tidligere klub Santos også i rette med fodboldverdenen.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus