• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

- Af og til lægger jeg mig med dårlig samvittighed

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det tærer på samvittigheden, at han er så meget væk hjemmefra, og derfor går Åge Hareide med en overvejelse, om denne sæson skal være hans sidste som træner.

Af Kenneth Jensen

Han er tidligere dansk landstræner, og så har norske Åge Hareide også en lang og flot karriere som klubtræner bag sig.

For lidt under et år siden vendte han tilbage som klubtræner, da han fik jobbet som cheftræner i Rosenborg, men det kan ende med at blive en forholdsvis kort fornøjelse for den 67-årige Hareide.

Nordmanden er i gang med sin anden periode som cheftræner i klubben, men han er også kommet så langt op i årene, at han overvejer, om det snart er tid til at stoppe.

Det fortæller han til Adressaavisen.

Meldingen kommer i kølvandet på, at Rosenborg har tonet rent flag og har meddelt, at man ønsker at forlænge Åge Hareides aftale. Den løber ud efter denne sæson i Eliteserien, der følger kalenderåret, og parterne har da også indskrevet i den nuværende kontrakt, at de skal snakke fremtid i juli.

Åge Hareide har i sinde at tage familien med på råd, inden han træffer sin beslutning.

- Det er en fantastisk klub at være træner i, både når det kommer til faciliteterne og folkene i klubben. Det handler ikke om det. Det handler mere om, at jeg skal finde ud af, om jeg skal bruge mere af mit liv på dette. Det skal jeg have styr på, når vi er fremme midt i sæsonen, siger Åge Hareide til Adressaavisen.

Åge Hareide har tidligere udtalt, at han ikke vil være træner i klubben i en længere periode, hvis der i løbet af første halvdel af sæsonen ikke var fremgang at spore sportsligt. Rosenborg har fået en lidt blandet start på sæsonen med to sejre, to uafgjorte og et nederlag.

For den tidligere danske landstræner er det afgørende lige nu, hvad der er bedst for familien.

- Det er fantastiske arbejdsvilkår på alle tænkelige måder. Hver eneste dag trives jeg rigtig godt. Men jeg har et andet liv også. Jeg har familie, og jeg har været meget væk. Af og til lægger jeg mig med lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ikke får fulgt op. Jeg fik ikke fulgt mine børn så godt, som jeg ønskede, da jeg var optaget af fodbold (spillerkarrieren, red.) og arbejde ved siden af. Og nå er der børnebørn og sådan. Der er lidt andre værdier i livet, siger han.

Derfor bliver familien taget med på råd, når han i løbet af 2021 skal finde ud af, om han skal være cheftræner på den lange bane.

- De fortjener at komme med på råd og være med til at tage beslutningen. For livet går hurtigt, siger han.

Rosenborg skal i aktion torsdag aften, hvor man gæster Sandefjord. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020