Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk angriber stråler i udlandet

Den danske offensivspiller Milan Silva Rasmussen har fået en fornem start på sit udlandseventyr

Svenske Helsingborgs IF gik i vintertransfervinduet på rov i 2. divisionsklubben HIK og købte den danske offensivspiller Milan Silva Rasmussen.

Og det tegner til at blive et rigtig godt match.

Danskeren har taget del i Helsingborgs tre pokalkampe og er startet inde i sæsonens første to ligaopgør i Superettan - Sveriges næstbedste række. I sin hjemmebanedebut mod Brage viste han sig også rigtig flot frem på kanten og scorede høje karakterer i kampreporterne fra den svenske presse.

Udover et bredt smil gik han fra opgøret med titlen som kampens spiller, der iøvrigt endte uafgjort, 1-1.

- Det har været en fantastisk oplevelse indtil videre, hvor alle har taget godt i mod mig, og det er jeg super glad for. Selvfølgelig var det også en utrolig oplevelse at spille på Olympia (Helsingborgs hjemmebane, red.) foran vores fans.

- Vi ville selvfølgelig gerne have haft tre point, men at jeg går fra min første hjemmekamp som kampens spiller er en kæmpe anderkendelse og noget jeg er utrolig glad for. Så håber jeg, der kommer flere i fremtiden, fortæller han til Tipsbladet.

20-årige Milan Silva Rasmussen med de brasilianske rødder har spillet ungdomsfodbold i Brøndby IF og B.93 og rykkede i sommeren 2023 til HIK i 2. division. Her udviklede han sig til en stor profil med syv scoringer og tre assister.

Det fik Helsingborgs IF øjnene op for og har med købet fået et spændende talent med en god portion x-faktor og et stort videreudviklingspotentiale.

- Milan er en spændende spiller med en god fysik og teknik, som både jeg selv og vores træner Klebér Saarenpää har fulgt i løbet af efteråret. Han besidder mange topkvaliteter, som vi har ledt efter på denne position, og vi er glade for at få forhandlet en aftale på plads, udtalte klubbens sportschef, Mikael Dahlberg, ved præsentationen af danskeren.

Milan Silva Rasmussen har underskrevet en fireårig aftale med Helsingborgs IF, som er blevet indledt med danskeren i en central rolle. Udover en fornem start for angriberen selv, så har Helsingborg også lagt godt fra land.

Efter to spillerunder af Superettan har Helsingborgs IF hentet fire point og er på tredjepladsen. Næste opgave for Milan Silva Rasmussens Helsingborg er på søndag mod Utsiktens.

Foto: Alamy.