Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk profil forlader norsk klub: Jeg er åben for alt

Matti Lund Nielsen stopper i Sarpsborg efter fire år som stamspiller. Han har endnu ikke lagt sig fast på fremtiden, men han er åben overfor alle muligheder.

Det er snart fire år siden, at den danske midtbanespiller Matti Lund Nielsen tog til Norge og skrev kontrakt med Sarpsborg 08, og efter fire succesfulde sæsoner står midtbanemanden nu foran et nyt klubskifte.

Matti Lund Nielsen har kontraktudløb til nytår, og han har besluttet sig for at søge nye udfordringer. Det fortæller han til tipsbladet.dk.

- Jeg har meddelt Sarpsborg, at jeg ikke forlænger min kontrakt, og at jeg ønsker at prøve noget nyt. Det valg har jeg truffet, fordi jeg ønsker nye udfordringer. Jeg har haft det fantastisk gennem fire år i Sarpsborg, men jeg synes, at tiden er inde til at prøve noget nyt, siger Matti Lund Nielsen til tipsbladet.dk.

Læs også:Tidligere dansk Inter-talent skriver amatørkontrakt i Norge

Det var i februar 2016, at Matti Lund Nielsen kom til Sarpsborg efter en årrække i italiensk fodbold og et kort ophold på Fyn i OB, og tiden i Norge har været fyldt med gode oplevelser. Midtbanespilleren har været fast inventar i startopstillingen med mere end 130 kampe og 12 mål til følge, og undervejs har han prøvet at vinde bronzemedaljer i den norske Eliteserie, deltaget i den norske pokalfinale og nået Europa League-gruppespillet med den norske klub.

- Det har været en lang og fantastisk rejse. Det har været fire super gode år, hvor jeg har fået en masse spilletid, en masse succesoplevelser og en masse gode fodboldoplevelser. Det har alt i alt været en fremragende tid for mig og min familie. Vi har været blandt gode mennesker og fået nye venner og gode oplevelser, som jeg ikke ville have været foruden. Både fodboldmæssigt og menneskeligt har det været fire fantastiske år. Det er der ingen tvivl om, siger Matti Lund Nielsen.

Den 31-årige fynbo står nu foran en ny udfordring i karrieren, men han føler sig godt klædt på til sit kommende klubskifte. Han har efterhånden samlet stor erfaring efter 58 kampe, to pokaltitler og et dansk mesterskab med FC Nordsjælland samt 91 kampe for tre forskellige klubber i Italien med to oprykninger til Serie A til følge med Pescara og Verona. Hertil kommer de fire år i Norge samt hans ophold i Lyngby og OB.

Læs også:Dansker prøvetræner med norsk Tippeliga-klub

- Jeg har oplevet nogle forskellige fodboldkulturer. Jeg har spillet i Danmark, Italien og Norge, så man udvikler sig jo hele tiden. De sidste fire år har givet mig mere erfaring, og jeg er eksempelvis blevet en større leder på banen. Jeg har haft stort ansvar i Sarpsborg gennem de sidste fire år, og derfor har jeg også kunne udvikle en lederrolle på og uden for banen, siger Matti Lund Nielsen.

Han har endnu ikke taget en beslutning om fremtiden, for han vil afvente, hvilke muligheder der byder sig i den kommende tid, hvor han kan forhandle frit med alle klubber.

- Jeg er åben for en ny udfordring. Jeg er åben for det hele, og jeg vil kigge på, hvad der dukker op af muligheder. Jeg er i god form og fysisk fit, for jeg har spillet fast i fire år, så nu må de næste måneder vise, hvad der kommer af muligheder. Jeg er åben for at kigge på det, der kommer, og så må jeg tage en beslutning ud fra det. Jeg er åben for alt, siger han.

Matti Lund Nielsen har tidligere i sin karriere opnået 46 kampe for diverse danske unglandshold og var blandt andet en del af den danske trup til U21 EM i 2011.

Læs også:Officielt: Viborg køber dansk angriber i Norge

Læs også:Besiktas overvandt Sarpsborgs lynstart med vildt comeback

Læs også:Patrick Mortensen kom på tavlen, da Sarpsborg og Malmö delte