Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk profil tager første skridt mod comeback

Det har været et par hårde måneder for Anders Christiansen, der har siddet ud med en hjerteskade siden foråret.

Anders Christiansen er vanligt fast mand på hold kortet i Malmø FF, hvor danskeren de sidste mange sæsoner har cementeret sig som en af de største profiler i svensk fodbold. 

De sidste mange måneder har den tidligere danske landsholdsspiller dog skulle se på fra tribunen, når holdkammeraterne løb på plænen, på grund af en hjerteskade.

Nu er der omsider lys for enden af tunnelen. 

Anders 'AC' Christiansen deltog nemlig til holdtræningen for første gang i dag, lørdag, forud for Allsvenskan-kampen mod Kalmar i morgen, søndag. 

På trods af, at den tidligere FC Nordsjælland-spiller er tilbage på grønsværen, forventer Malmøs cheftræner først, at han er kampklar i 2024. 

- Jeg vil gerne have ham omkring holdet så meget som muligt hele tiden, og det er dejligt at have ham ude og lave øvelser igen. Så er der allerede en fast plan, som er (over) en vis tid. Uanset hvor godt det går, så gør vi ikke noget hurtigere end det, fortæller cheftræner Henrik Rydström ifølge Fotbollskanalen. 

Den 33-årige dansker har kontraktudløb med Malmø til næste december, så hvis der ikke kommer en ny kontrakt på bordet, bliver det hans sidste år i Sydsverige.

'AC' kom til de lyseblåklædte tilbage i 2018 fra Genk og har sidenhen været med til at vinde hele fire svenske mesterskaber - han har optrådt 234 gange for den svenske topklub.

Han har desuden fem danske landsholdskampe på cv'et.