• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Er han i gang med at skabe FC København 2.0?

Foto: Getty Images

De drømmer om igen at komme med til en slutrunde, og landstræner Ståle Solbakken har efterhånden samlet et team af gamle venner fra FC København, der skal hjælpe med at sikre, at det lykkes.

Af Kenneth Jensen

2022 blev heller ikke året, hvor det norske landshold kom tilbage til en stor slutrunde, og tælleren har rundet 22 år, siden Norge senest var ved en slutrunde. Det var EM i 2000.

Derfor er desperationen så småt stor, da Norge med et par store, store stjerner i Erling Haaland og Martin Ødegaard drømmer om at komme tilbage blandt de bedste nationer i verden, og arbejdet er nu sat ind på at komme med til EM i 2024 i Tyskland.

For landstræner Ståle Solbakken er tiden som norsk landstræner også blevet brugt på at styrke teamet, og med ansættelsen af danske Martin Langagergaard senest, er det efterhånden et tean af gamle FCK-aktører.

Nordmanden har Brede Hangeland ansat i staben, og også analysechef Andrew Findlay, Bård Wiggen og fysisk træner Bjørn Vidar Stenersen har - foruden Hangeland og Langagergaard - en fortid i FC København, hvor de har arbejdet med Solbakken.

- Brede har jeg aldrig arbejdet med (som en del af en stab, red.), så han er helt ny, siger Ståle Solbakken til norsk TV 2.

Men du købte ham jo til FCK og gjorde ham til kaptajn.

- Ja, vi har haft en dialog gennem længere tid. Men det er alligevel et nyt team på mange områder. Jeg har også arbejdet med teamet, som Lars (Lagerbäck) og Perry (Per Joar Hansen) havde, siger Solbakken.

Den norske landstræner mener ikke, at det kan blive for tætte relationer. At det ikke er en lukket klub af gamle venskaber.

- Nej, for vi har jo aldrig arbejdet sammen på denne måde. Vi skal i hvert fald ikke bruge det som en undskyldning eller en forklaring på noget som helst.

Norge vandt 2-1 i Irland i torsdags, hvor Ohi Omoijuanfo fra Brøndby IF scorede sejrsmålet.