Video : Tipsbladet
Skandinavien

Fra Premier League til 2. div: Vil tæt på FCK-søn

I et interview med Tipsbladet sætter den tidligere Premier League-spiller Joey Gudjonsson ord på det nye trænerjob i 2. divisionsklubben AB. Han fortæller blandt andet, at det er rart at komme tættere på sønnen Isak Bergmann Johannesson.

Fra Premier League til den danske 2. division.

Islandske Joey Gudjonsson spillede på nogle af de største scener som spiller i La Liga og Premier League for klubber som Burnley, Leicester og Real Betis.

Nu er der lidt mindre stjernestøv på menuen, da den tidligere Premier League-spiller har sagt ja til at overtage cheftrænerjobbet i danske AB, der huserer i 2. division.

I et stort interview med Tipsbladet fortæller Gudjonsson om grunden til at tage til Danmark. Han har senest været assistent for Åge Hareide på det islandske landshold.

Jeg har arbejdet med mange gode trænere som Louis van Gaal. Jeg tror, at min spillerkarriere kan hjælpe mig.

Joey Gudjonsson
AB-cheftræner

- Det er et stolt øjeblik for mig, fordi AB er en klub med en stor historie. At være Ii2. division er nok ikke det rigtige sted for AB, men du bliver nødt til at arbejde hårdt for at rykke op. Da jeg havde muligheden for at blive cheftræner i AB, blev jeg rigtig glad.

- Som spiller har jeg spillet i La Liga og Premier League, og jeg fik mulighed for at spille i udlandet som 18-årig. Det var den samme følelse, som jeg havde, da jeg kunne være cheftræner i AB. Det har været godt at arbejde spillere, og vi er ved at forberede os til næste sæson, siger Joey Gudjonsson til Tipsbladet og tilføjer.

- Efter jeg har snakket med ejerne, synes jeg, at det lyder som et spændende projekt. Jeg vil gerne være en del af en klub, hvor jeg kan bygge noget op, så vi kan få flere akademispillere ind på førsteholdet. Jeg vil bygge noget solidt for fremtiden. Det er et lovende projekt, men det kræver hårdt arbejde.

AB har store ambitioner, men i denne sæson har mandskabet haft det svært i 2. division. og det kostede David Roufpanah jobbet.

Den islandske cheftræner synes dog ikke, at spillerne virker ramte af urolighederne.

- Klubben har naturligvis været igennem en lille turbulens og en svær tid, men jeg føler stadig, at der er en positiv stemning blandt spillerne og staben. Jeg vil ikke tænke for meget på fortiden og den tidligere træner, og jeg kommer nok til at gøre det lidt anderledes.

- Jeg vil arbejde på en positiv måde med mine spillere. Jeg føler ikke, at spillerne er påvirket af den tidligere træner. De kigger fremad.

44-årige Gudjonsson mener, at han har meget at bidrage med fra en lang spillerkarriere. 

- Jeg har arbejdet med mange gode trænere som Louis van Gaal. Jeg tror, at min spillerkarriere kan hjælpe mig. Da jeg var i Huddersfield, glippede vi oprykningen et par gange fra League One, og det er lidt den samme situation, som AB er i. Jeg har prøvet en del, og det kommer til at hjælpe mig. Jeg har også været assistent for Åge Hareide på det islandske landshold, og det var meget lærerigt, siger den nye AB-træner og tilføjer.

- Klubben vil gerne rykke op så hurtigt som muligt, men klubben bliver nødt til at have spillere, der virkelig vil arbejde hårdt og vil arbejde for trøjen. Hvis vi rykker op, skal vi også have holdet til at spille i NordicBet Ligaen, fordi der er stor forskel på de to rækker.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: AB

Fedt at være tæt på søn
Gudjonsson har et specielt forhold til Danmark, da to af hans sønner spiller i danske klubber i form af FCK’s Isak Bergmann Johannesson samt 17-årige Daniel Johannesson, der lige er skiftet til FC Nordsjælland.

- Det er meget fedt at være tæt på ens sønner, som spiller i Danmark. Det har også været vigtigt.

AB-cheftræneren har nydt at se Isak Bergmann Johannesens tid som fodboldspiller, og tiden må vise, om sønnens fremtid ligger i FCK. Lige nu er han udlejet til Fortuna Düsseldorf.

- Han gjorde det rigtig godt i den seneste sæson, men de var uheldige, at de ikke rykkede op i Bundesligaen. Han er jo på lån fra FCK, så vi må se, hvad der sker.

Synes du, at han fortjener en ny chance i FCK?

- Det er op til træneren og FCK. Han er jo stadig FCK-spiller, så det må han fokusere på. Han er stadig på lån, men han bliver bare nødt til at gøre, hvad han har gjort i hele hans karriere. Når han er i klubben, arbejder han hårdt og gør, hvad han kan for holdet. FCK starter deres preseason i juli, og så må vi se, hvad der sker, siger Joey Gudjonsson til Tipsbladet.

AB er lige nu nummer seks i 2. division med en spillerunde igen.

Gudjonsson har skrevet en treårig kontrakt med AB.