Foto: IMAGO
Skandinavien

Malmö-boss: Nogle vil kun til FCK eller Brøndby

Malmö FF har en fordel i, når klubben bejler til danske spillere - klubbens geografiske placering. Nogle spillere vil dog kun til FCK eller Brøndby, fortæller sportschef Daniel Andersson.

Jens Stryger Larsen skiftede i januar til Malmö FF, og dermed vendte han snuden hjemad efter næsten 10 år langt væk fra Danmark. Overraskende for mange blev det ikke Brøndby IF, der løb med den danske landsholdsspiller.

Det er man naturligvis glade for i Malmö FF, hvor sportschef Daniel Andersson håber, at den svenske mesterklub også fremadrettet kan tage kampen op mod danske klubber, når store spillere med et rødbedefarvet pas vil hjem.

Malmö FF's geografiske placering meget tæt på København tæller som en klar fordel, men mange ting skal gå op i en højere enhed for den svenske klub - som det gjorde med Jens Stryger Larsen.

- Med hensyn til Stryger så ville han hjem. I de situationer konkurrerer vi med danske klubber, og så skal man være lidt heldig. Mange af spillerne er "forbundne" med visse klubber og ønsker absolut ikke at spille for andre.

- Nogle spillere kommer vi ikke i nærheden af, fordi de kun vil hjem til FC København eller Brøndby. Men vi har en fordel i kraft af geografien - København er kun lige på den anden side af broen, siger Daniel Andersson til Sportbladet.

32-årige Jens Stryger Larsen har underskrevet en kontrakt frem til udgangen af 2026 med Malmö FF, hvor han blandt andre bliver holdkammerat med landsmændene Søren Rieks, Sebastian Jørgensen og Anders Christiansen.