• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Sana husker tilbage: Fischer, Eriksen, Schöne - vi havde et fantastisk hold

Foto: Getty Images

Tobias Sana var reserve i store dele af sin tid i Ajax. Det skyldtes ikke mindst den hårde konkurrence, blandt andet fra tre danske spillere.

Af Anders Dehn

Tobias Sana forlod i begyndelsen af sæsonen AGF og vendte hjem til IFK Göteborg. Det var der, han slog igennem i Sveriges bedste række for ti år siden, og det var derfra, han blev solgt til Ajax.

I begyndelsen spillede Sana fast, scorede fire mål i ligaen og lagde op til en enkelt scoring mod Manchester City i Champions League. Men efterhånden gled han så langt ud i kulden, at han til sidst var i fare for at få forfrysninger.

Læs også:Tidligere AGF’er scorede forgæves: Tre AaB-talenter scorede i testsejr

Sana måtte træne med ungdomsholdet, og han blev helt vraget til en træningslejr. Men selv om han dengang var sur, kan han i dag godt se, at konkurrencen var benhård.

- I Ajax spilede jeg hele tiden og lavede mål og oplæg i de første seks-syv måneder. Så kom pausen, og så vendte Ryan Babel tilbage. Han fik chancen igen, og jeg blev mere indhopper. Viktor Fischer kom også og fik succes. Vi havde Christian Eriksen, Lasse Schöne, Siem de Jong - vi havde et fantastisk hold i Ajax.

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2019

- Jeg spillede fra start i fire af fem Champions League-kampe, inden jeg havnede lidt uden for holdet. Så er det bare at klappe de andre gutter, som gør det endnu bedre, på skulderen, siger Tobias Sana til Aftonbladet.

Den nu 30-årige offensivspiller fik i alt 23 kampe for Ajax, inden han i januar 2015 skiftede hjem til Sverige. Lidt kontroversielt endte han i Malmö FF, som var og er rivaler til IFK Göteborg.

Men nu er Sana altså vendt tilbage til IFK efter to sæsoner i AGF.

Læs også:Officielt: AGF-profil forlader klubben og tager til Sverige

Læs også:Klubdirektør om Sana-køb: Man må komme videre fra det, der er sket

Læs også:Tidligere Superliga-profil i modvind i Sverige: Det er virkelig lavt

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.