• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Solbakken er ikke i tvivl: Havde taget Zlatan med til EM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvis Norges landstræner var i sin svenske kollegas rolle, ville have gerne have Zlatan Ibrahimovic til at gøre comeback på landsholdet.

Af Anders Dehn

Zlatan Ibrahimovic satte, igen, fodbold-Sverige på den anden ende i november. Hvis landstræneren mente, at Ibrahimovic kunne tilføre holdet noget, var han klar til at overveje det, sagde han.

Kort efter tog landstræner Janne Andersson til Milano og holdt et møde med angriberen, som var "godt og givende" ifølge Andersson selv. Så nu går svenskerne og spekulerer på, om Zlatan Ibrahimovic skal med til EM til sommer.

Ståle Solbakken er ikke i tvivl om, hvad han ville sige, hvis han var landstræner for Norge i stedet for Sverige.

Læs også:Ståle om Qatar: Ja til VM - Nej til træningslejr

- Jeg kender jo Peter Wettergren (svensk assistenttræner og tidligere assistent i FCK, red.). Sverige har et fantastisk trænerpar i Janne og Peter, som har gjort det utrolig stabilt og godt i lang tid. De ved nok, hvad de gør, siger Solbakken i podcasten Lundh.

- Men jeg tror ikke, at der findes noget hold i hele verden, som ikke kunne bruge Zlatan, hvis han er i den form, han var i inden skaden.

Ibrahimovic sad ude med en skade fra slutningen af november til begyndelsen af januar. Siden har han scoret to mål i tre Serie A-kampe for AC Milan. Han er noteret for 13 scoringer i 14 kampe i alle turneringer i denne sæson.

Læs også:Martin Ødegaard skifter til Arsenal: Her er Solbakkens reaktion

Ståle Solbakken ville ikke være bekymret for, hvordan en superstjerne som Zlatan Ibrahimovic ville påvirke de andre spillere og holdets dynamik. De andre spillere er også ambitiøse, ræsonnerer Solbakken, så hvis Ibrahimovic kan forbedre holdet, vil de nok byde ham velkommen.

- Jeg tror, at med Zlatan får man den sidste brik, som gør, at Sverige faktisk kan være med blandt de allerbedste i EM, siger Ståle Solbakken.

Mens Sverige og Danmark er kvalificeret til sommerens slutrunde, kan Solbakken og co. allerede nu rette opmærksomheden mod VM-kvalifikationen.

Læs også:Solbakken om Hareides tyske tilgang: Det har jeg aldrig praktiseret

Læs også:Zlatan bekræfter: AC Milan henter tidligere Juventus-angriber

Læs også:Ny kasse: Zlatan scorer for 23. år i træk