• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Tidligere Brøndby-darling nyder stor succes efter “u-vending”

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere Brøndby-spiller kan søndag sikre sig sølvmedaljerne i Allsvenskan, og det kan han ovenpå en sæson, hvor han har lavet en "u-vending" og har skiftet position.

Af Victor Risager

Sæsonen startede med en skuffelse for Frederik Holst.

Efter knap halvanden sæson, hvor danskeren havde været fast inventar på højrebacken i IF Elfsborg, hentede klubben den tidligere Brøndby-spiller Johan Larsson og ville rykke Frederik Holst op på midtbanen. Det var på mange måder et déjà vu.

Den nu 26-årige dansker startede nemlig 2014/15-sæsonen på højrebacken i Brøndby IF, men halvvejs i den sæson blev netop Johan Larsson hentet til den københavnske Vestegn og overtog straks pladsen. Og nu skete det altså igen.

- Jeg må indrømme, at da jeg forlod Brøndby, var jeg overbevist om, at jeg ville tilbage på højrebacken og starte en karriere der, og det er gået den rigtige vej. Så kom Johan, og vores anfører på midtbanen blev skadet lige før sæsonstart, hvor træneren spurgte, om jeg kunne være lidt reserve på midtbanen. Der fik jeg lidt flashback og tænkte “nu er vi tilbage dér, og så er det ud på bænken igen og være backup på højre dør”, fortæller Frederik Holst til tipsbladet.dk

Men tilgangen af den 30-årige svensker har nok været held i uheld for Frederik Holst.

- Det gik super godt på midtbanen, og man kan vel godt sige, at jeg har lavet en u-vending og nok ser mig selv som midtbanespiller nu. Det er en lidt anderledes midtbanespiller, end da jeg var i Brøndby. Jeg er lidt mere moden og cool på bolden end dengang, griner han.

Sølvmedaljer i sigte
Hidtil har Frederik Holst spillet 28 kampe med to mål og tre oplæg til følge, men søndag kan sæsonen nå et nyt højdepunkt. Med en sejr over Sirius vil IF Elfsborg nemlig sikre sig sølvmedaljerne i Allsvenskan.

Læs også:Har sagt op i Brøndby - og skifter til FCK

- Det betyder sindssygt meget for klubben. I de seneste år er vi endt i midten eller under midten, og vi skal nogle år tilbage, hvor klubben sidst vandt SM-guld og havde en pokaltriumf, så det er lang tid siden, at vi har været helt med oppe i toppen og få en andenplads. Det er super fedt i en meget mærkelig sæson, siger Frederik Holst og tilføjer:

- Vi er selvfølgelig bevidste om det og ved, at vi har sølvet, hvis vi vinder på søndag. Men som i hele sæsonen har vi bare fokus på at gå ud og køre igennem og spille vores spil. Der bliver selvfølgelig snakket om det, men vi skal også gøre arbejdet færdigt. Stemningen er meget stille og rolig, men også meget fokuseret.

Det er også første gang, at han oplever den slags succes i Elfsborg. Klubben er ikke sluttet i top to i den svenske liga siden 2012, og i Holsts to sæsoner hos mandskabet er man sluttet som henholdsvis nummer 12 og otte, så det er ikke hverdag for den svenske klub at blande sig i topstriden.

Men med et stærkt sammenhold og en ny taktik, der ikke ses ofte i svensk fodbold, er tingene blevet vendt.

- Allerede da vi i opstarten vidste, at det ville blive en mærkelig sæson, rykkede vi tættere sammen i bussen. Vi var opmærksomme på, at det mentale ville være vigtigt i denne sæson. Og så har vi ændret på spillesystemet, hvor vi spiller mere direkte og er hårde i duellerne. Det har været hovedårsagen til, at vi ligger, hvor vi ligger. Jeg vil ikke sige, at det er usvensk, men der er ikke mange af de andre hold, der har formået at gøre det store mod den spillestil, siger han.

Der er også andre ting, der har bragt Elfsborg op i den sjove del af tabellen - blandt andet førnævnte Johan Larsson. Den 30-årige back har været en af Allsvenskans bedste indkøb i år med tre mål og hele 12 oplæg, siden han kom til på en fri transfer fra Brøndby. Også danske Jeppe Okkels har gjort fin figur, siden han kom til fra Silkeborg IF i sommer, mener Frederik Holst. 

Læs også:Forrygende frispark kåret til Rundens Mål i Superligaen

- Vi har et super stærkt hold, og Johan har taget alle med storm og er lidt den gamle Johan, som da han kom til Brøndby første gang, med masser af mål og assists. Han har været super vigtig for holdet og måden, vi spiller på, med sine indlæg og fuld fart fremad.

- Jeppe Okkels er også kommet ind med god energi og mål og assists, og han er kommet hurtigt ind på holdet. Heldigvis er han kommet ind på et hold, der fungerede i forvejen, men det er blevet bedre. Han skulle tage over for den måske bedste spiller i Allsvenskan, Jesper Karlsson. Der var lidt pres på, men han har håndteret det rigtig godt, siger den genopfundne midtbanespiller om klubbens indkøb.

Usikker fremtid
Selv står Holst også i en lidt usikker transfersituation.

Hans nuværende aftale udløber til sommer, så til januar kan han kvit og frit forhandle med andre klubber, hvis han ikke vil forlænge med IF Elfsborg. Men der er ikke blevet truffet en beslutning angående fremtiden endnu.

- Det er et godt spørgsmål. Det må tiden vise. Der er stadig et stykke tid til, så jeg må være ærlig og svare, at jeg har fuld fokus på de sidste to kampe her. Vi kan forhåbentlig tage seks point og slutte en fin sæson for både mig og holdet, og så i vinterferien må jeg sætte mig med min rådgiver og snakke om det. Jeg tænker ikke så meget over det i øjeblikket.

Når man spiller i en klub, der gør det godt og kæmper med om medaljer, bliver der nok lagt lidt ekstra mærke til en. Har du hørt noget om interesse fra andre klubber?

- Ingenting. Det er lidt bevidst. Jeg ved, at nogle klubber udefra kigger på Allsvenskan og de forskellige spillere og hold. Jeg ved også, at når vi har gjort det godt, er der nogen, der kigger vores vej, men helt bevidst har jeg sagt til min rådgiver, at jeg først vil høre om det til vinter, siger Frederik Holst.

Frederik Holst fik sin fodboldopvækst i Brøndby IF og nåede 155 kampe for klubben. 

Læs også:VIDEO: Her går det galt i interviews mellem journalister og fodboldfolk

Læs også:- Den usikkerhed skal man være afklaret med

Læs også:Medie: Brøndby jagter 29-årig målmand

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus