• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Lasse Sylvest Mikkelsen

Tidligere Brøndby-profil bryder tavsheden efter brud med svensk klub

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

I sidste uge kom det frem, at Marcus Lantz og Mjällby ikke forlænger samarbejdet trods en flot sæson.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Mjällby er nyoprykkere i Allsvenskan denne sæson, men har gjort det godt. Med tre runder tilbage indtager klubben en syvendeplads i tabellen. Derudover blev det til en semifinale i den svenske pokalturnering, hvor holdet røg ud til Malmö FF.

Derfor kom det som noget af en overraskelse, da klubben i sidste uge oplyste, at de ikke havde tænkt sig at beholde den tidligere Brødnby-spiller, Marcus Lantz, på trænerposten, da hans 'måde at gøre tingene på ikke passer optimalt til klubben'.

Nu fortæller træneren selv, hvordan han har det med at skulle forlade Mjällby efter bare en sæson.

Læs også:Parken Sport & Entertainment er sur på medie: Det er usandt

- Vi gik ind til sæsonen med en 1+1 kontrakt, hvor både jeg og klubben havde mulighed for at opsige kontrakten i slutningen af november. Vi har løbende holdt møder i løbet af året, men i sidste uge meddelte klubben mig, at de ville en anden vej og finde en anden træner.

- Mere dramatisk var det ikke, så der er ikke sket noget. Der ligger ikke noget bag. Klubben bestemte sig for, at de ville gå en anden vej i 2021. Helt enkelt, siger Markus Lantz til Fotbollskanalen.

Ingen dybere forklaring
Lantz fortæller, at han ikke har fået nogen nærmere forklaring på, hvad det er med hans 'måde at arbejde på', der får klubben til at lede efter en anden træner. Samtidig fortæller han, at han i forvejen ikke var sikker på, han ville fortsætte.

- Nej, jeg har min måde at arbejde på, som jeg tror på skaber fremgang. De har vel ment, at det måske ikke er det, som de vil have. Nu var det Mjällby, som sagde fra, men da jeg gik ind til mødet, sagde jeg til dem, at jeg heller ikke var sikker på, om jeg ville være der i 2021.

Læs også:Magtspil i Norge: Derfor vil SL-klubberne bruge karantæneramte spillere

- Jeg var selv i tvivl, jeg har grublet meget over, hvad jeg skal lave i 2021, om jeg skulle blive eller gå. Men det behøver jeg ikke tænke så meget på nu, når klubben har taget beslutningen, så på den måde, er det lidt lettere.

Ingen sure miner
Ifølge Markus Lantz er han i tvivl om, hvorvidt han kan tage klubben til det næste skridt og nå det næste niveau. Derfor er han heller ikke sur over klubbens beslutningen.

- Jeg har haft et rigtigt godt år. Jeg har fået masser af støtte, og jeg føler stadig, at jeg har deres tillid. Vi havde nok heller ikke haft så god en sæson, hvis ikke vi havde haft et godt samarbejde, lyder det fra svenskeren.

Han understreger, at han også næste år skal arbejde med fodbold, om det så bliver at træne hans to sønner på 13 og 15 år, men han afviser, at der endnu er noget på plads.

Læs også:Tidligere FC København-stjerne tæt på trænerjob

Læs også:Medie: Succestræner er et emne i AaB

Læs også:Medie: Udenlandsk klub har "seriøs" interesse i Brøndby IF-spiller

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus