• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Magtspil i Norge: Derfor vil SL-klubberne bruge karantæneramte spillere

Foto: Getty Images

Sigurd Rosted fra Brøndby og Iver Fossum fra AaB er begge i spil til weekendens Superliga-kamp, selv om de faktisk er blevet bedt om at gå i karantæne frem til i næste uge.

Af Kenneth Jensen

Omar Elabdellaoui fra det norske landshold testede fredag positiv for Covid-19, og det har sendt hele Norges fodboldlandshold i karantæne frem til i næste uge. I stedet har man sendt et reservehold udelukkende bestående af spillere, der ikke spiller i Norge til dagligt, afsted til Østrig for at spille Nations League-landskamp i morgen.

Selv om spilerne er sendt i karantæne, har udlandsnordmændene fået lov til at rejse hjem til deres klubber, hvis de overholder gældende norske karantæneregler. Spillerne har sågar fået en seddel med hjem fra kommuneoverlægen, har den norske fodboldchef Lise Klaveness bekræftet over for norsk TV 2.

Men lige lidt lader det til at have hjulpet, for de tyske klubber har eksempelvis ikke i sinde at overholde norske karantæneregler i forbindelse med de spillere, der er vendt retur.

Og det har de danske heller ikke, kan tipsbladet.dk nu fortælle.

Der er i Danmark tale om to spillere. Sigurd Rosted og Iver Fossum er returneret fra Norge med besked om at overholde norske karantæneregler.

Læs også:Superligaens bedste: Brøndby-profil er ene mand i front

Begge er dog tilbage i træning i henholdsvis Brøndby og AaB og er derfor også i spil til weekendens Superliga.

- Sigurd træner med. Han er testet negativ og er derfor i spil til på søndag. Vi følger de protokoller, der gælder for Superligaen, og så følger vi de danske myndigheder, siger kommunikationschef i Brøndby Christian Schultz.

En lignende melding kommer altså fra Nordjylland. 

- Vi følger de danske regler og protokoller fra Divisionsforeningen. Iver er ansat og skal arbejde for os. Han er bosat her i Aalborg og har liv og arbejde her. Så han må følge de danske myndigheders anbefalinger, siger AaB's sportschef, Inge André Olsen, og forklarer:

- Vi bestemmer - det er os, der træffer en afgørelse. Hvad de mener i Norge, kan jeg ikke bruge til så meget. Vi følger reglerne i det her land.

I Norge mener en advokat, at det kan være strafbart, hvis de udlandsprofessionelle nordmænd ikke overholder de norske karantæneregler.

Læs også:AaB må undvære fem til pokalkamp: Kan stadig stille et slagkraftigt hold

- De kan sandsynligvis straffes for falsk forklaring til den offentlige myndighed, hvis de ikke går i 10 dages karantæne i udlandet, skriver advokatet John Christian Elden blandt andet på Twitter. 

Tipsbladet.dk har forsøgt at få John Christian Elden til at uddybe sine tweets, men han er ikke vendt tilbage.

Inge André Olsen giver dog ikke meget for den norske advokats vurdering. 

- Elden er vældig glad for opmærksomheden i medierne. Vi betaler spillerne for, at de skal arbejde, og vi har meget strenge regler her i Danmark. Der er en god testprocedure. Vi beder blot spillerne om at passe deres arbejde. Men jeg forstår, at det er en svær situation for dem (spillerne), siger AaB-bossen og tilføjer:

- Det er blevet et politisk magtspil på et meget højt niveau i Norge. Fodboldforbundet og spillerne har det svært for tiden.

AaB får søndag besøg af FC Nordsjælland klokken 14.00, mens Brøndby IF gæster oprykkerne fra Vejle Boldklub 18.00 søndag. Både Rosted og Fossum ventes at være med fra start for deres klubber.

Læs også:Medie: Succestræner er et emne i AaB

Læs også:Tre Superliga-spillere udtaget til norsk nød-landshold: To kan få debut

Læs også:Italiensk klub følger skandinavisk fodbold: Leder efter billige løsninger

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020