• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Tidligere rygtet til DK: Vender "hjem" til Norge

Foto: Getty Images

Han var med på den store islandske optur, der kulminerede med EM-kvartfinalen i 2016. Nu er Birkir Bjarnason vendt retur til Skandinavien.

Af Kenneth Jensen

Han startede sin professionelle karriere i Viking i Norge, og nu tyder noget på, at den også kan slutte i Viking i Norge.

Birkir Bjarnason, der har over 100 landskampe for Island på cv'et, har forladt Tyrkiet og Adana Demirspor og er i stedet skiftet til Viking på en aftale, der løber for resten af 2023.

Det oplyser den norske klub.

Birkir Bjarnason er kendt som en hårdarbejdende midtbanespiller, der havde en stor andel i Islands store succes ved EM i 2016, hvor nationen nåede kvartfinalen.

Siden har han slået kapital af succesen på landsholdet, hvor han efter slutrunden blandt andet har været på kontrakt i FC Basel, Aston Villa og Brescia.

Midtbanespilleren, nu 34 år, er tidligere blevet sat i forbindelse med et skifte til dansk fodbold, men dengang blev det ved rygterne. I 2019 lød det i B.T., at flere danske klubber havde et godt øje til Birkir Bjarnason, men han valgte i stedet noget andet.

Bjarnason fylder om et par måneder 35 år, og for at skiftet til Viking kunne blive en realitet, skulle han ud af aftalen med Adana Demirspor. Det er lykkedes.

Det norske såvel som det svenske transfervindue lukker natten mellem fredag og lørdag, så det er sidste chance for klubberne, hvis de skal forstærke sig.