Video : Tipsbladet
Superliga

17-årig imponerer Neestrup: Ekstremt højt niveau

FC København har forlænget med det ungarske stortalent Hunor Németh, og det er en aftale, som Jacob Neestrup glæder sig over.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Han har tidligere været på Manchester Citys radar, men fredag kunne FC København melde ud, at det 17-årige ungarske stortalent Hunor Németh har valgt at forlænge med de danske mestre

Hunor Németh, der fyldte 17 år for et par uger siden, optræder i øjeblikket for FC Københavns U19-hold, men ungareren er alligevel en spiller, som også Jacob Neestrup har lagt mærke til. 

- Ja, selvfølgelig er han det. Jeg har ikke været med inde over forløbet, for det er jo ikke mit bord. Men det er en spiller, som jeg kender indgående, og som jeg synes har leveret på ekstremt højt niveau i Youth League-kampene. Vi er glade for, at han har valgt at blive i FC København, og at han gerne vil have sit gennembrud her, lød det fra Jacob Neestrup efter fredagens træning i FC København. 

Selvom jeg står med mit FCK-logo på trøjen, så synes jeg jo selvfølgelig, at Brøndby har lavet nogle sunde rekrutteringer og nogle sunde ting i deres spil. Og det har bragt dem til et godt sted. Det kan jeg godt anerkende. 

Jacob Neestrup
Cheftræner, FC København

Ved fredagens træning trænede Viktor Claesson med, og svenskeren forventes at få en rolle i mandagens derby mod Brøndby IF, omend ikke fra start. Andreas Cornelius var til gengæld fraværende, men Neestrup ønskede ikke at gå i detaljer med årsagen til angriberens fravær.

Det endte som en ret kedelig 0-0-kamp i Parken, da FC København og Brøndby senest mødtes i november, og Jacob Neestrup ville efter fredagens træning ikke komme med nogle garantier om en mere underholdende kamp på mandag. FCK-bossen forventer generelt en meget jævnbyrdig affære. 

- Jeg forventer en kamp, der kommer til at bølge lidt frem og tilbage. En kamp, hvor vi er i teten, og en kamp, hvor vi skal forsvare imod et hold, der også har nogle gode spillere. Men forhåbentligt vil vi i majoriteten af kampen være det hold, der angriber mest. Men vi må se. Det bliver et lige opgør, det er jeg ret sikker på, lød det fra Jacob Neestrup. 

Er du imponeret over, hvor meget Brøndby har rykket sig, i forhold til sidste sæson?

- Jeg kan jo ikke stå og... selvom jeg står med mit FCK-logo på trøjen, så synes jeg jo selvfølgelig, at de har lavet nogle sunde rekrutteringer og nogle sunde ting i deres spil. Og det har bragt dem til et godt sted. Det kan jeg godt anerkende, selvom jeg er FC København-træner.

Afslutningsvist blev Jacob Neestrup spurgt, hvilke følelser han generelt har om det københavnske derby. 

- Jeg har det på samme måde som alle andre, der holder med FC København. Det er selvfølgelig en kamp, som du ekstra gerne vil vinde. Det vil jeg ikke snakke mig væk fra. Det er jo den største kamp herhjemme, og det vil det altid være, uanset hvor holdene ligger, lød svaret fra FC Københavns cheftræner. 

Inden mandagens brag i Parken ligger FC København nummer tre med 45 point, mens Brøndby ligger nummer to med 47 point.