6. december: Sådan blev Pallesen solgt fra Viborg til AaB
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

6. december: Sådan blev Pallesen solgt fra Viborg til AaB

Tipsbladet.dk's julekalender byder på en historie om en Superliga-spiller hver dag frem til jul. I dag er det AaB's nummer 6, Kristoffer Pallesen.

For nogle er det bare et tal, men for andre er det et synonym. For dem er rygnummeret synonym med en position eller en person. For dem er nummeret på ryggen lige så mytisk som navnet lige oven over. Tallet alene kan ikke få spilleren til at gå over i historien, men spilleren kan gøre tallet legendarisk.

Laudrup, Maradona og Pelé i 10’eren; George Best, Eric Cantona og David Beckham i Manchester Uniteds 7’er; Johan Cruyff i nummer 14. Nummeret forpligter, og hver dag frem mod jul kigger tipsbladet.dk nærmere på et rygnummer og den historie, der gemmer sig bag spilleren, som bærer det.

I dag er den 6. december, og vi sætter fokus på nummer 6 i AaB, Kristoffer Pallesen.

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det er at blive solgt?

Det er de færreste mennesker i verden, der kan bryste af, at de har en profession, hvor de kan risikere at blive købt på samme måde, som hvis man køber et hus, en bil eller nogle brugte sko på DBA. Det er imidlertid en del af at være fodboldspiller. De er varen, der hænger i vinduet, som man kan byde på.

Selv om en transfer for en fodboldspiller i de fleste tilfælde er forbundet med noget godt, er det alligevel en speciel tid, og det er noget, man ikke kan tale med håndværkeren, pædagogen eller slagteren om. De kommer aldrig til at prøve det.

I sommer blev Kristoffer Pallesen solgt fra Viborg FF til AaB, og han fortæller her, hvordan det er, og hvordan det forløber, når man bliver solgt som en vare i fodboldens verden.

- Det er rigtigt, at det er en meget speciel ting som fodboldspiller, at man er til salg, men det følte jeg ikke, at jeg var i Viborg FF. De ville gerne beholde mig, og jeg var også indstillet på at blive – ikke mindst grundet mine moralske forpligtelser i forhold til nedrykningen. Men selvfølgelig var jeg meget interesseret i AaB, og det endte altså også med at blive til et klubskifte, siger Kristoffer Pallesen.

Han beskriver de to årlige transfervinduer som en ganske særlig tid som professionel fodboldspiller.

- Som fodboldspillere går man og og ned ad hinanden seks dage om ugen, og man når at få mange relationer til sine holdkammerater og også nogle tætte af slagsen. Så kommer der et transfervindue, og så ved man, at der er mulighed for, at man spredes for alle vinde og måske aldrig nogensinde ser hinanden igen. Det er en meget speciel ting ved den måde, man er kollegaer på i fodboldens verden, siger AaB-spilleren og tilføjer:

- Hver gang, et transfervindue er åbent, er der en masse usikkerhed og spørgsmålstegn. Så lukker vinduet, og man kan puste lidt ud. Og så starter det hele forfra et halvt år senere.

Mange har nok gjort sig nogle forestillinger om, hvordan det foregår, når en transfer bliver til, og mange har nok et billede af en fodboldspiller, der sidder og venter utålmodigt ved sin telefon. Venter på at få sin fodboldmæssige skæbne afgjort.

Sådan var det ikke for Kristoffer Pallesen. Han tog på ferie.

- Efter sæsonen tog jeg på ferie til USA med min kæreste, og der hørte jeg da lidt om, at der var snak mellem AaB og Viborg, men i det store og hele vidste jeg ingenting overhovedet. Jeg var fuldstændig parkeret på sidelinjen, og det passede mig egentlig fint. Det gjorde, at jeg kunne nyde min ferie, og at jeg ikke hele tiden holdte øje med min telefon. Det var jeg også meget opmærksom på. 

- Jeg vidste godt, at der var noget interesse, men jeg var slet ikke særlig involveret i det. Da vi rykkede ned med Viborg FF i Helsingør, var jeg fuldstændig indstillet på et år i 1. Division. Jeg fik vist også udtalt, at jeg havde nogle moralske forpligtelser i forhold til Viborg, og det følte jeg, siger Kristoffer Pallesen.

Selv om højre backen gik rundt i USA og ikke vidste, hvad der foregik hjemme i Danmark, gjorde han sig alligevel nogle tanker om fremtiden, mens han var på ferie.

- Når jeg tænkte min situation igennem, hældte jeg meget til en ny udfordring efter nedrykningen i Viborg, men klubben så det ikke helt på samme måde, og der var også noget signalværdi i det for klubben over for eksempelvis sponsorerer - at det ikke så godt ud at vinke farvel til en af de bærende kræfter, siger Pallesen.

At der var interesse fra AaB, blev han for alvor bekendt med, når han læste aviser.

- Jeg læste godt om, at der var nogle bud fra AaB, der blev afvist af Viborg, og jeg blev da også ringet op af nogle journalister, men jeg kunne kun svare – hvad sandt var – at jeg intet vidste. Selv om jeg var ”varen”, der blev forhandlet om, vedrørte det mig faktisk ikke på det tidspunkt. 

Det kom det først for alvor til, efter at buddet fra AaB blev accepteret af Viborg FF. Dermed var vejen til Nordjylland banet for den dygtige højre back.

- Det er sjovt, som vi mennesker kan huske, hvor vi præcis befinder os, når der sker noget ekstraordinært. Jeg var på Viborgs anlæg, da jeg kunne se, at jeg havde en masse missede opkald på min telefon. Da jeg fik ringet tilbage, fik jeg så at vide, at AaB og Viborg FF var blevet enige. Nu manglede kun mine personlige vilkår, fortæller Kristoffer Pallesen.

Dermed var det tid for Kristoffer Pallesens agent til at forhandle lønnen og kontraktens længde på plads med AaB. Det bekymrede ikke højre backen det mindste.

Det var der imidlertid noget andet, der gjorde.

- Jeg skal hilse dig at sige, at man som fodboldspiller faktisk er pissenervøs før et lægetjek. Man kan ikke lade være med at tænke på, om der nu gemmer sig et eller andet derinde, som man ikke er klar over, og at det så får hele transferen til at ryge på gulvet. Jeg var faktisk virkelig spændt, men det gik heldigvis problemfrit, lyder det fra Kristoffer Pallesen, der efter det beståede lægetjek blev præsenteret på en tre-årig aftale i AaB.

Når det kommer til lønforhandling, er det endnu et punkt, hvor fodboldspillere adskiller sig fra rigtig mange andre professioner. Mens de fleste selv står for at forhandle løn med deres arbejdsgivere, har langt størstedelen af fodboldspillere en agent, der tager sig af alt med økonomien.

- Jeg synes, jeg har en dygtig agent, og jeg overlader trygt de ting til ham. Når man sidder i en forhandling, er det lidt et tovtrækkeri, og man skal efterfølgende gå op og ned ad de mennesker, der i forhandlingslokalet har forsøgt at slippe så billigt som muligt på din bekostning. Forstå mig ret – det er jo vilkåret i en forhandling og fuldstændig fair – men det er måske meget godt ikke at kende til de detaljer, siger Pallesen.

TV3 Sport skrev, at Kristoffer Pallesen blev solgt for 2,5 millioner kroner.

Selv aner han ikke, hvad der stod på checken.

- Jeg kan sige helt ærligt, at jeg ikke aner, hvor meget jeg er blevet solgt for, og jeg tror egentlig også kun, det øger presset, hvis man går rundt og ved, hvor meget ens arbejdsgiver har betalt. Jeg aner det ikke, men jeg ved da, at det trods alt ikke sker så ofte, at der er en transfersum involveret mellem to danske klubber. Så det synes jeg da er sjovt at have været en del af, fastslår backen.

Skiftet til AaB var et stort skridt op i forhold til Viborg FF, og Kristoffer Pallsen tabte sig en del i sin første tid i Nordjylland.

- Viborg FF er en professionel klub, men i AaB er der bare lige skruet lidt ekstra på knapperne i forhold til VFF, og det kan mærkes, når man træder ind i sådan et miljø, siger Pallesen.

Midt i fortællingen om vægttabet og den første tid i AaB er det som om, at Kristoffer Pallesen stopper lidt op i samtalen. Han ber' om at få kommunikeret et meget klart budskab i forhold til sin tidligere arbejdsgiver.

- Da jeg gik rundt i USA og funderede over min fremtid, så havde jeg i baghovedet, at det ”værste”, der kunne ske, var, at jeg blev i Viborg, og det beroligede mig. Jeg vil nemlig rigtig gerne understrege, at jeg var glad for at være i Viborg, og jeg håber ikke, at de kun husker mig som en spiller, der forlod skuden på et træls tidspunkt efter en nedrykning. Jeg har kun alt det bedste at sige om Viborg FF, slutter Kristoffer Pallesen.

Har du et specielt forhold til dit rygnummer 6?

- Da jeg blev vist rundt i AaB, fortalte Allan Gaarde (AaB's sportsdirektør, red.) mig, at jeg fik nummer 6. Så kom jeg i tanke om, at det da også var hans gamle nummer i klubben. "Ja, det er utroligt, det ikke er blevet fredet”, sagde han. Det synes jeg er en meget sjov anekdote, fortæller Kristoffer Pallesen.

Du spillede også i nummer 6 i Viborg FF?

- I Viborg FF startede jeg i nummer 15, men da min gode ven Christopher Poulsen forlod klubben, syntes jeg, det var passende, at jeg overtog hans nummer. 


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.